Latvija viena no divām valstīm ES, kur reģistrēts mazumtirdzniecības apmēra kritums (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mazumtirdzniecības apmērs Latvijā šā gada septembrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, samazinājies par 0,4%, tai esot starp divām valstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kritums, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" trešdien publiskotie dati par 23 bloka dalībvalstīm. 

Vēl mazumtirdzniecības apmēra samazinājums šajā periodā fiksēts Slovākijā - par 2,7%.

Tikmēr straujākais mazumtirdzniecības apmēra pieaugums septembrī salīdzinājumā ar 2018.gada devīto mēnesi starp ES valstīm bijis Rumānijā (+7%), Ungārijā (+5,8%) un Īrijā (+5,2%). Igaunijā mazumtirdzniecības apmērs šajā periodā palielinājies par 3,7%, bet Lietuvā - par 4,4%

ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums septembrī, salīdzinot ar 2018.gada septembri, palielinājies kopumā par 3,2%, bet eirozonas valstīs - par 3,1%. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs septembrī ES pieauga par 0,2%, bet eirozonā - par 0,1%.

Straujākais kāpums šajā periodā fiksēts Horvātijā (+2,6%), Īrijā (+2,4%) un Rumānijā (+0,7%), bet lielākais samazinājums bijis Portugālē (-2,4%), Latvijā (-1%) un Slovēnijā (-0,7%). Lietuvā mazumtirdzniecība septembrī mēneša salīdzinājumā pieauga par 0,6%, bet Igaunijā - par 0,4%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Itāliju, Kipru un Nīderlandi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu