Timrots norāda uz kārtējām nejēdzīgi izvietotajām ceļa zīmēm (18)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

To, kā tagad tiek izvietotas ceļa zīmes Apdzīvotas vietas sākums, šobrīd nesaprot ne tie, kuri šīs zīmes uzstāda, ne tie, kuri brauc pa ceļu. Patiesībā gan sistēma ir iecerēta ļoti vienkārša, norāda raidījums Zebra.

Proti, ceļa zīme, kurā uz zila fona ar baltiem burtiem norādīts apdzīvotas vietas nosaukums, šajā gadījumā - Baltezers, norāda tikai to, ka šeit sākas konkrētās apdzīvotās vietas administratīvā teritorija. Tas nenozīmē, ka aiz tās būtu kaut kā kādā mērā jāsamazina braukšanas ātrums. Tas jādara tikai vietā, kur uzstādīta zīme ar melnu apdzīvotas siluetu uz balta fona. Šajā vietā ar ceļa zīmēm viss skaidrs.

Ačgārnāka situācija ir, iebraucot Rīgā pa Vidzemes šoseju no Pleskavas puses. Šeit galvaspilsēta sākas ar balto zīmi un melnajām mājiņām, kas nozīmē, ka tālāk jābrauc ar 50 km/h un ne ātrāk. Taču nesaprotamā kārtā uz šīs pašas zīmes atrodas cita, kas ļauj braukt ar ātrumu līdz 70 km/h. Un vēl - nedaudz tālāk pilsētas centra virzienā ir vēl viena ceļa zīme ar uzrakstu Rīga.

Raidījuma Zebra vadītāja Paula Timrota ieskatā, lai nebūtu nekādu domstarpību, šeit vajadzētu veikt zīmju nomaiņu. Proti, vispirms jāuzstāda zilā zīme ar uzrakstu Rīga, tālāk zīme 70, bet baltā zīme ar melnajām mājiņām jāpārceļ tuvāk Juglai, kur patiešām jāsāk braukt ar 50 km/h. Un viss.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu