Divas nedēļas būs apgrūtināta pasta sūtījumu apmaiņa ar Somiju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Somijas pasta operatora "Posti" darbinieku streika dēļ, kas notiks no 11. līdz 24.novembrim, būs apgrūtināta pasta sūtījumu apmaiņa ar šo valsti, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas pasts" pārstāve Gundega Vārpa. 

Starptautiskā pasta korporācija (International Post Corporation) informējusi, ka Somijas pasta operatora "Posti" darbinieku streika dēļ noteikts pilnīgs pasta aviosūtījumu embargo uz un no Somijas. Sauszemes sūtījumu apmaiņa ar Somiju šajā periodā saglabāsies, bet tiek brīdināts par iespējamiem tās ierobežojumiem.

Embargo dēļ no Latvijas uz Somiju adresētie pasta sūtījumi no 11.novembra tiks pieņemti "Latvijas pastā" un iespēju robežās atbilstoši Somijas pasta operatora norādēm virzīti uz šo valsti pa sauszemes maršrutiem, taču jārēķinās ar šā transportēšanas veida ierobežojumiem un ilgāku piegādi.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu