Vīrieti lūdz apsūdzēt par nelikumīgu cigarešu glabāšanu ievērojamā apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts policija (VP) lūgusi prokuratūrai apsūdzēt kādu vīrieti par nelikumīgu tabakas izstrādājumu glabāšanu ievērojamā apmērā, informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova.

Pagājušā gada otrajā ceturksnī Saldus novadā kādam vīrietim piederošā automašīnā tika atrastas 20 000 cigarešu jeb 1000 cigarešu paciņu bez Latvijas akcīzes markām. Savukārt vīrieša dzīvesvietā tika konstatētas un izņemtas 17 800 cigaretes jeb 890 cigarešu paciņas bez Latvijas akcīzes markām.

VP par notikušo tika sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu glabāšanu. Valsts ieņēmumu dienests ir aprēķinājis nelikumīgi glabāto tabakas izstrādājumu vērtību - tā šajā gadījumā sasniedz 7240 eiro.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis likumsargu redzeslokā un sodīts par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem, piebilda VP pārstāve.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. 

VP informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti VP informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem, aicināja VP pārstāve.

VP atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444, kas ir automātiskais atbildētājs, tādēļ informācija ir precīzi jānodefinē. Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī, kā arī VP mājaslapā "www.vp.gov.lv", atzīmējot kartē to vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā notiek nelegālā alkohola, cigarešu, narkotiku tirdzniecība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu