Dobeles sniegavīru saietā šogad kā jaunums būs sniegavīri-džezmeņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
sniegavīrs ziema
sniegavīrs ziema Foto: depositphotos.com

Šogad, svinot Dobeles sniegavīru saieta desmitgadi, jau izrādītajiem objektiem pievienosies sniegavīri-džezmeņi, informēja pilsētas kultūras nama pasākumu producente Linda Rēdliha.

Šogad Dižo sniegavīru saiets tiks atklāts 1.decembrī plkst.17 Dobeles jaunajā promenādē, Bērzes upes kreisajā krastā, netālu no Dobeles Mūzikas skolas. Atklāšanā piedalīsies tēlnieces Agnese Rudzīte Kirillova un Inta Berga, kā arī idejas autors un radošās komandas organizators Jānis Kukša.

Katru gadu sniegavīru sanākšanai tiek izvēlēta sava tēma. Šogad sniegavīriem pievienosies astoņi džezmeņi, kuri atradīsies Dobeles jaunajā promenādē. Kukša skaidroja, ka džezmeņi ieradīsies, lai sveiktu sniegavīru lielo saimi tās desmitās dzimšanas dienā un iezīmētu svarīgos notikumus pilsētā, izceļot kultūras daudzveidību.

Kopumā pasākumā līdz februāra vidum pilsētas laukumos un skvēros būs apskatāmi 16 sniegavīri. Dobelniekiem un ciemiņiem būs pieejama sniegavīru maršrutu karte, kura atradīsies Dobeles centrā, tāpat to būs iespēja saņemt drukātā veidā Dobeles novada tūrisma informācijas centrā un citās pašvaldības iestādēs. 

"Desmit gadu laikā ir tapuši vairāk nekā simts dažādu sniegavīru, šobrīd kopskaitā 130. Katru gadu apspēlētas dažādas tēmas saistībā ar Dobeles uzņēmumu un iestāžu profesiju pārstāvjiem, apspēlēta Atlanta un kinētisko objektu, astronautikas, sporta, par godu Latvijas simtgadei - Lāčplēša tēma. Sniegavīru pulkā ir bijuši radošie, sportiskie, episkie un ar zinātni saistītie sniegavīri," atgādināja Rēdliha.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka dažos gados Dobelē izveidotie sniegavīri izsauca neviennozīmīgu sabiedrības reakciju izpildījuma un izvietojuma dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu