AP visus Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātus uzskata par kvalificētiem pretendentiem (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

"Attīstībai/Par!" (AP) visus četrus publiski izskanējušos Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātus uzskata par atbilstoši kvalificētiem pretendentiem, aģentūrai LETA sacīja AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Tā viņš novērtēja publiski izskanējušās kandidatūras - bijušo Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāju Uldi Cērpu, Latvijas Bankas padomes locekli Mārtiņu Kazāku, bijušo Finanšu ministrijas valsts sekretāri Sanitu Bajāri un Fiskālās disciplīnas padomes locekli Innu Šteinbuku.

Vaicāts par šodien notikušo AP frakcijas deputātu sarunu ar Cērpu Pavļuts norādīja, ka pēc sarunas politiskā spēka pozīcija nemainījās - arī Cērps ir vērtējams kā profesionālis.

To, kurš ir labākais kandidāts, AP vērtēs pēc sarunām ar visiem pretendentiem, piebilda AP līdzpriekšsēdētājs.

Politiķis skaidroja, ka frakcijas deputāti vēlas arī pārējos kandidātus iztaujāt kā darba intervijā un par līdzīgiem jautājumiem - līdzšinējo pieredzi, Latvijas Bankas darbības vērtējumu un to, ko kandidāts grasās darīt Latvijas Bankas prezidenta amatā.

Pavļuts arī teica, ka AP ir svarīgi, lai nākamais vadītājs spētu atjaunot Latvijas Bankas vadītāja amata "sagrauto reputāciju", lai veiksmīgi īstenotu pārveides procesu saistībā ar gaidāmo Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pievienošanu Latvijas Bankai un lai pretendents šajā amatā spētu Latviju cienīgi pārstāvēt starptautiskā līmenī.

Piektdien, 15.novembrī, "Attīstībai/Par!" plānotas tikšanās ar Kazāku un Šteinbuku, bet otrdien, 19.novembrī, ar Bajāri.

Kā ziņots, kandidatūras Latvijas Bankas prezidenta amatam jāizvirza no 22.novembra līdz 29.novembrim. Centrālās bankas prezidentu amatā ievēlē Saeima pēc ne mazāk kā desmit parlamentāriešu ierosinājuma. 

Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča amata pilnvaru termiņš beidzas 21.decembrī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu