Tramps decembrī ieradīsies uz NATO samitu Londonā (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps decembrī ieradīsies Lielbritānijā, lai Londonā apmeklētu NATO 70.gadadienai veltīto samitu, piektdien paziņoja Baltais nams.

Paziņojumā norādīts, ka Tramps un pirmā lēdija Melānija Trampa Lielbritānijā uzturēsies 2.-4.decembrī, šajā laikā apmeklējot gan NATO samitu, gan pieņemšanu pie Lielbritānijas karalienes Elizabetes II.

Tramps Lielbritānijā ieradīsies dažas dienas pirms britu parlamenta ārkārtas vēlēšanām, kurās dominē Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības jautājums. Tramps ir paudis spēcīgu atbalstu "Brexit".

ASV prezidents izteicis atbalstu bezvienošanās "Brexit", un pagājušajā mēnesī viņš paziņoja, ka Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona pašlaik panāktā vienošanās ar ES varētu nozīmēt, ka Lielbritānijai turpmāk būs apgrūtināta tirdzniecība ar ASV.

Džonsons un viņa Konservatīvā partija 12.decembrī gaidāmajā balsojumā centīsies saglabāt varu.

Arī NATO samitā līderiem būs jārisina sarežģīti jautājumi. Nesen Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja, ka bloks piedzīvojis "smadzeņu nāvi", bet tādu diagnozi asi kritizēja Vācijas kanclere Angela Merkele un citi alianses līderi.

Makrona teiktais intervijā izdevumam "The Economist" izraisījis daudz kritikas. Merkele sacīja, ka tādi komentāri ir radikāli, bet ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo uzsvēra, ka NATO ir "nozīmīga, izšķiroši svarīga".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu