Pašvaldība rosina izveidot vēl divus ekspresvilciena reisus maršrutā Cēsis-Rīga-Cēsis (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektriskais vilciens un cilvēki Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.
Elektriskais vilciens un cilvēki Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Foto: Īriss Sviklis/LETA

Lai veicinātu Siguldas novada iedzīvotāju mobilitāti un rosinātu novadniekus izmantot videi draudzīgus pārvietošanās veidus, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics (Reģionu alianse) nosūtījis vēstuli Satiksmes ministrijai un AS "Pasažieru vilciens" ar lūgumu izveidot vēl divus ekspresvilciena reisus maršrutā Cēsis-Rīga-Cēsis, kas kursētu no rīta un vakarā.

Kā informēja Siguldas novada pašvaldības pārstāve Sindija Brikmane, decembrī esošo ekspresvilciena maršrutu Cēsis-Rīga-Cēsis plānots pagarināt līdz Valmierai, kā rezultātā tiks veicināta starpnovadu iedzīvotāju, darbaspēka un studentu kustība. 

Pašvaldība ir pārliecināta, ka pasažieru skaita palielināšanās iezīmēs vēl lielāku nepieciešamību pēc papildreisa.

Patlaban ekspresvilciena reiss maršrutā Cēsis-Rīga-Cēsis darbdienu rītos no Siguldas atiet plkst.7.38, bet pēcpusdienās no Rīgas uz Cēsīm - plkst.17.30, Siguldā iebraucot plkst.18.16. Viņa zināja teikt, ka kopš ekspresvilciena reisa atklāšanas, tam palielinājies ne tikai pasažieru skaits, bet ir papildināts arī vagonu skaits.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics norāda, ka pašlaik jau esošā ekspresvilciena reisa piepildījums liek domāt, ka arī jaunizveidotie reisi tiks piepildīti.

Pēc pašvaldības pārstāvju paustā, vietvara mērķtiecīgi jau vairākus gadus strādājusi ar mērķi mudināt cilvēkus izmantot dažādus mobilitātes risinājumus kā alternatīvu personiskajām automašīnām. 

Novada mērs arī uzsver, ka vilciens Siguldā jau izsenis bijis stratēģiski nozīmīgs transporta veids, veicinot pilsētas ekonomisko un tūrisma attīstību. "Mēs Siguldas dzelzceļa staciju esam izveidojuši par multimodālu pārvietošanās punktu, veicinot ilgtspējīgu domāšanu un attīstot tūrismu un vilkmi uz Siguldu," viņš norāda.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu