Aptauja: Latvijā 63% iedzīvotāju eiro ieviešanu vērtē kā pienesumu valstij (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiro banknotes aploksnē.
Eiro banknotes aploksnē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā 63% iedzīvotāju eiro ieviešanu vērtē kā pienesumu valstij, liecina šomēnes publicētie "Eirobarametra" aptaujas rezultāti.

Savukārt 20% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju pauduši nostāju, ka eiro ieviešana nav nesusi pienesumu valstij, bet 17% aptaujāto nav bijis viedokļa par šo jautājumu.

Savukārt jautāti, vai eiro ieviešana ir nesusi ieguvumus Eiropas Savienībai (ES) kopumā, Latvijā 81% aptaujāto atbildēja apstiprinoši, 5% - noraidoši, savukārt 14% aptaujāto bija bez viedokļa.

Jautāti, vai eiro ieviešana ir likusi justies iedzīvotājiem vairāk kā eiropiešiem, Latvijā 68% aptaujāto norādīja, ka līdz ar eiro viņu attieksmē pret Eiropu nekas nav mainījies, 30% - ir licis justies vairāk eiropiskiem, savukārt 2% aptaujāto nav bijis viedokļa.

Taujājot par konkrētiem ieguvumiem no eiro, "Eirobarometra" aptaujā respondenti pauduši viedokli, ka eiro ieviešana ES dalībvalstīs ir atvieglojusi biznesa procesus (79%), atvieglojusi cenu salīdzināšanu interneta veikalos (84%), atvieglojusi ceļošanu, samazinot liekus izdevumus (79%), samazinājusi bankas izdevumus par valūtas maiņu (39%).

"Eirobarometra" aptaujas tiek veiktas kopš 1973. gada. Šo aptauju veica oktobrī visās ES dalībvalstīs telefona intervijās aptaujājot 17 551 respondentu (Latvijā - 1001), kuri sasnieguši vismaz 15 gadu vecumu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu