Likumsargi Centrāltirgus tunelī notver kabatzagli (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

27. novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes kabatzādzību apkarošanas grupa, Rīgas Centrālās stacijas apkaimē veicot mērķtiecīgus pasākumus zādzību novēršanā, kļuva par aculieciniekiem noziegumam.

Stacijas tunelī augšup pa kāpnēm devās kāda sieviete un no mugurpuses viņai sekoja vīrietis, kurš attaisīja mugursomu un no tās izvilka naudas maku. Maka īpašniece notiekošo nebija pamanījusi, taču policisti piesteidzās klāt un ļaundari aizturēja. Pie garnadža atradās cietušās sievietes maks ar dokumentiem, 465 eiro un diviem dolāriem, kas tika atdots cietušajai.

Jāpiemin, ka cietusī sieviete ir kaimiņvalsts iedzīvotāja, kura tobrīd steidzās uz lidostu, lai nokļūtu mājās, tāpēc sākotnēji atteicās rakstīt iesniegumu. Tiesa gan, policisti viņu pārliecināja par iesnieguma rakstīšanas būtiskumu, lai novērstu citus zādzību gadījumus. Pēc iesnieguma uzrakstīšanas policists sievieti nogādāja lidostā, lai viņa paspētu uz lidmašīnu.

Pārbaudot aizturētā vīrieša identitāti, noskaidrots, ka viņš dzimis 1982. gadā un jau iepriekš sodīts par analoģiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aizdomās turētajam ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policija atgādina, ka kabatzādzības visbiežāk notiek ļaužu pārpilnās vietās – Centrālās stacijas apkaimē un tuneļos, sabiedriskajā transportā un tā pieturvietās, autoostā un citviet. Tāpēc šajās vietās ieteicams ievērot īpašu piesardzību. Makus, mobilos telefonus un citas vērtīgas mantas jāglabā iekškabatās, rokassomiņas jāpietur ar roku un jāuzmana. Nekādā gadījumā nevajadzētu makus un mobilos tālruņus likt bikšu aizmugurējā kabatā vai mugursomā. Kabatzādzības vai tā mēģinājuma gadījumā nekavējoties jāsazinās ar policiju, zvanot pa tālruņa numuru 110!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu