Kariņš: "Moneyval" rekomendāciju ieviešanā īstenotās pārmaiņas ir vērienīgas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas pasākumu novērtēšanas ekspertu komitejas "Moneyval" rekomendāciju ieviešanā īstenotās pārmaiņas Latvijā ir samērā vērienīgas, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

"Tās maiņas, kuras mēs esam veikuši, ir diezgan vērienīgas. Mēs to neesam darījuši ārējai atskaitei vai, lai izskatītos labi. Mēs to esam darījuši sev," uzsvēra Kariņš.

Tāpat viņš pauda viedokli, ka ir ieviestas visas "Moneyval" rekomendācijas, taču šobrīd atklāts jautājums ir, kā komiteja vērtēs padarīto. "Mūsuprāt, visas nepilnības ir uzrunātas un risinātas. Jautājums vairāk nav mums, bet vērtētāju pusē - uz ko un kā viņi skatīsies, vai vērtēs dinamiku, vai vienas dienas fotogrāfiju," sacīja Kariņš.

Viņš arī norādīja, ka Latvijas delegācija, kas šonedēļ ir devusies uz "Moneyval" plenārsēdi, ir ļoti kompetenta un spēj saprotamā valodā skaidrot paveiktos darbus. "Mums ir ļoti labi, ļoti kompetenci cilvēki, kas ne tikai ikdienā strādā pie šiem jautājumiem, bet arī, kas spēj to labo skaidrot uz āru," teica premjers.

Jau vēstīts, ka "Moneyval" plenārsēdē Strasbūrā šonedēļ skata Latvijas iesniegto progresa ziņojumu par piektās kārtas novērtēšanā iekļauto rekomendāciju izpildi. Plenārsēdes noslēgumā "Moneyval" eksperti sniegs vērtējumu par katru no rekomendācijām, kurās Latvija saņēma vērtējumu "daļēji atbilstoši", piešķirot jaunus tehniskās atbilstības reitingus Latvijas nelegāli iegūto līdzekļu legalizēšanas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas sistēmas novērtējumam.

Oficiālais slēdziens no "Moneyval" puses varētu būt plenārsēdes noslēgumā piektdien, 6.decembrī.

Latvijas delegāciju "Moneyval" plenārsēdē vada Finanšu izlūkošanas dienesta priekšniece Ilze Znotiņa. Delegācijā ir arī pārstāvji no Finanšu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un citām institūcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu