Rīgā ģimeni jau 15 gadus liek ārā no dzīvokļa tūkstošiem eiro liela parāda dēļ (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Skats uz namiem Pļavniekos un Dreiliņos no Latvijas Zinātņu akadēmijas ēkas.
Skats uz namiem Pļavniekos un Dreiliņos no Latvijas Zinātņu akadēmijas ēkas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Bogdanovu ģimene jau 15 gadus cīnās par iespēju dzīvot dzīvoklī, kas savulaik piederējis viņiem, bet nu ir Rīgas domes īpašums. Strīds ar pašvaldību par komunālajiem maksājumiem novedis pie lēmuma par izlikšanu, vēsta raidījums "4. studija".

Ģimenei dzīvoklis piešķirts padomju laikos. 1993.gadā sāka paaugstināties maksājumi par dzīvokli, un Jūlijas Bogdanovas tēvs, būdams jurists, vērsās namu pārvaldē  ar jautājumu, kāpēc maksājumi ir auguši. Atbilde no namu pārvaldes netika saņemta.

Bogdanovi par dzīvokli turpinājuši maksāt tikai to summu, kas norādīta līgumā, jo neviens tā arī neesot izskaidrojis, kāpēc jāmaksā vairāk.

Tiesvedība ilga vairākus gadus, līdz 2004.gadā tika pieņemts lēmums par ģimenes izlikšanu no dzīvokļa. Dzīvokļa iemītnieki beigās tomēr piekāpušies un kopš 2010.gada nomaksā mājokļa rēķinu līdz pēdējam centam.

Tomēr joprojām saglabājies parāds, kas iekrājies par laika posmu no 2004.-2010. gadam saglabājies. Summa - 22 000 eiro.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Mārīte Javorska skaidro, ka žēlastības Bogdanovu lietā nebūs. "Pašlaik šīs personas bez tiesiska pamata lieto šo dzīvojamo telpu un tā viņām būtu jāatbrīvo," tā Jarovska.

Tiesībsargs Juris Jansons atzinis, ka situācija ir dīvaina. Tiesībsargs, iespējams, vērsīsies ģenerālprokuratūrā, lai tā izvērtē 15 gadu ilgušās izlikšanas lietas likumību.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu