Mobilās lietotnes, kas uzlabos viedtālruņa drošību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Mūsu viedtālruņos glabājas arvien vairāk privātas informācijas par mūsu ikdienas darbībām, tādēļ ikvienam viedtālruņa lietotājam ir svarīgi pievērst uzmanību ierīces drošībai, lai izvairītos no tās nonākšanas nelabvēļu rokās.

Daži ražotāji ir parūpējušies par ierīču drošību, piedāvājot lietotnes, ko lejupielādēt pēc viedtālruņa ieslēgšanas, turpretim Samsung ierīcēs jau mikročipa līmenī ir iestrādāta drošības platforma Knox, kas nozīmē, ka ierīce ir droša, pat pirms tajā tiek saglabāta personīga informācija. Tomēr ikviens pats ir atbildīgs par izmantotajām parolēm un autentificēšanās metodēm, kur viedtālrunis vairs nav izšķirošais.

Bet, ko vēl var darīt, kad divu faktoru autentifikācija jau ir kādu laiku aktivizēta, parole jau sastāv no 37 simboliem, un pirkstu nospieduma vietā jāskenē kājas lielais pirksts, jo garnadži to noteikti neuzminētu?

Samsung produktu treneris Aleksandrs Smirnovs ir apkopojis noderīgas lietotnes, kas palīdzēs parūpēties par savu datu drošību internetā.

  • Samsung Knox. Tā ir Samsung viedtālruņos iestrādāta drošības platforma, kas aizsargā sensitīvāko informāciju no bīstamām programmatūrām un citiem potenciālajiem apdraudējumiem. Šī tehnoloģija ietver sejas atpazīšanu un pirkstu nospiedumu lasītāju, kas sargās viedierīces saturu pat brīdī, kad tā būs pazaudēta vai nozagta.
  • Telegram. Bezmaksas saziņas lietotne, kas ir līdzīga WhatsApp, bet piedāvā augstāku drošību, jo visi ziņojumi tajā tiek šifrēti. Lietotne piedāvā bloķēt katru sarunu atsevišķi, kā arī pievienot taimeri, kurš pēc noteikta laika izdzēš saraksti.
  • AppLock. Lai pasargātu datus no vīrusiem, “AppLock” rūpējas par viedtālruņa lietotņu, esošos failu un apskatīto tīmekļa vietņu drošību. Datu skenēšana aizņem tikai 5 sekundes un brīdina viedtālruņa lietotāju par bīstamiem apdraudējumiem un drošības pārkāpumiem.
  • Secure Folder jeb drošā mape, kurai iespējams piekļūt ar atsevišķu paroli vai biometrisko autentificēšanos, automātiski pieejama Samsung telefonos. Mapē var uzglabāt dokumentus, audio un video failus un lietotnes, kuras arī var droši izmantot tiešsaistē. Tiklīdz tiek reģistrēta nedroša darbība, Secure Folder noslēdz datus, lai tiem varētu piekļūt tikai datu īpašnieks.
  • Kyms. Lietotne izskatās kā parasts kalkulators, bet, ievadot pareizu ciparu kombināciju, tā atver šifrētu mapi, kurā var uzglabāt privātas fotogrāfijas un videoklipus.
  • DuckDuckGo. Izmantojot Google meklētāju, sīkfaili un meklēšanas vēsture nereti tiek pārsūtīta trešajām pusēm, taču lietotne DuckDuckGo parūpēsies, lai šie dati netiktu nosūtīti tālāk.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu