Nemiro: Nav aplēsta pret Lembergu vērsto ASV sankciju ietekme uz Latviju (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro Foto: Valsts kanceleja

 Vēl nav aplēsta pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij") vērsto ASV sankciju ietekme uz Latvijas ekonomiku, atzina ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Kā ziņots, ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles birojs 9.decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteicis sankcijas virknei personu un viņu organizāciju Eiropā, Āzijā un Latīņamerikā, tostarp pret Lembergu.

"ASV lēmums nāca kā zibens spēriens, tāpēc patlaban nav nekādu aplēšu, kā tas ietekmēs Latvijas ekonomiku," piebilda ministrs.

Nemiro atzina, ka pie viņa personīgi vērsušies vairāku uzņēmumu pārstāvji, kuri strādā Ventspils brīvostas teritorijā un ir noslēguši nomas līgumus. "Patlaban risinām tehniskus jautājumus, bet pats svarīgākais informēt uzņēmējus par to, kas notiks un ko darīt," atzina ministrs.

Pēc Nemiro sacītā, Ventspils ostas pārņemšana valsts pārvaldībā ir valdības kopīga nostāja, tāpēc ar šī lēmuma izpildi ir jārīkojas strauji. "Ostas pārņemšana būs kā starpposms. Kad tā nonāks valsts rokās, tad arī operēsim tālāk," norādīja Nemiro.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu