Atkal neizdodas atbrīvot Rosļikovu no RD komitejas vadītāja amata (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Rosļikovs
Aleksejs Rosļikovs Foto: Paula Čurkste/LETA

Uz atkārtoti sasaukto sēdi, kurā bija jālemj par deputāta Alekseja Rosļikova atbrīvošanu no Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja amata, ieradās septiņi domnieki, kā rezultātā sēde kvoruma trūkuma dēļ nenotika.

Sēdi sasaukt rosināja "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" deputāti, un pirmo reizi tā notika 5. decembrī. Sēde gan tā arī nesākās, jo uz to neieradās neviens opozīcijas deputāts, kā arī Neatkarīgo deputātu frakcijas pārstāvji, kā rezultātā netika nodrošināts kvorums.

Saskaņā ar pašvaldības nolikumu, sēde atkārtoti bija jāsasauc septiņu dienu laikā, taču šodien domnieki bija vēl šaurākā sastāvā.

Līdz ar to Rosļikovs komitejas vadītāja amatu saglabās arī turpmāk. Pēc viņa teiktā, saskaņā ar domes nolikumu, par radušos situāciju viņš informēs domes priekšsēdētāju. 

Vienlaikus viņš vērsīsies arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), jo sēdes darba kārtību koalīcijas pārstāvji pēc būtības esot sagatavojuši juridiski nepareizu. Proti, viņi rosinājuši no amata atbrīvot Rosļikovu un viņa vietnieku Vadimu Baraņņiku, taču nav iekļāvuši jautājumu par jauna priekšsēža izraudzīšanos.

Tas nozīmē, ka, viņiem zaudējot amatus, nebūtu neviena, kurš juridiski drīkstētu sasaukt jaunu sēdi, lai lemtu par jauna komitejas vadītāja iecelšanu. "Par šo situāciju lūgsim VARAM konsultāciju," sacīja domnieks.

Rosļikovs un Baraņņiks pārstāv Neatkarīgo deputātu frakciju, kurā apvienojušies no "Saskaņas" izslēgtie domnieki. Šī deputātu grupa sākotnēji iekļāvās Oļega Burova (GKR) vadītajā koalīcijā, bet vēlāk pēc "Saskaņas" prasības no tās tika izslēgta.

Opozīcijas partijas jau iepriekš norādīja, ka sēdi neapmeklēs, jo nevēlas piedalīties "koalīcijas amatu pārdales un izrēķināšanās spēlītēs".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu