Zināmi šogad labākie Latvijas interneta veikali

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Šā gada oktobrī un novembrī viena no Latvijas vadošajām digitālā mārketinga aģentūrām iMarketings.lv veica pētījumu, lai noskaidrotu tos Latvijas interneta veikalus, kurus šogad pircēji vērtējuši visaugstāk. Lūk, kuros interneta veikalos Latvijas iedzīvotāji iepērkas labprātāk. 

Kopumā mārketinga aģentūras pētījumā piedalījās vairāk nekā tūkstotis respondentu vecumā no 16 līdz 74 gadiem, kuri pēdējo sešu mēnešu laikā bija veikuši vismaz vienu pirkumu internetā. Pētījuma gaitā interneta veikali tika vērtēti pēc 23 atlases kritērijiem, piemēram, piegādes laiks, drošība, reputācija, preces atgriešanas iespējas, klientu serviss utt. Respondenti, kuri piedalījās pētījumā, vērtēja tikai tās kategorijas un tos veikalus, ar kuriem viņiem ir bijusi pieredze. 

Interneta veikali tika vērtēti desmit kategorijās: elektronika, grāmatas, kontaktlēcas un brilles, pārtika, sadzīves tehnika, smaržas, apģērbi un apavi, auto un moto rezerves daļas, bērnu preces un skaistumkopšana.

Latvijas iedzīvotāju iecienītākie interneta veikali šogad tika izvirzīti „Rdveikals.lv”, „JanisRoze.lv”, „lensor.eu”, „Barbora.lv”, „Douglas.lv”, „Weekendshoes.lv”, „220.lv”, „drogas.lv”.

„Esam lepni, ka jau otro gadu pēc kārtas mums ir iespēja iepazīstināt sabiedrību ar vislabākajiem interneta veikaliem Latvijā. Šādu pētījumu veicam jau otro gadu ar mērķi pievērst interneta veikalu uzmanību sava pakalpojuma, servisa kvalitātes uzlabošanai, kā arī motivēt tos kļūt maksimāli draudzīgiem attiecībā uz patērētājiem,” uzsver Sergejs Volvenkins, iMarketings.lv digitālās nodaļas vadītājs.

„Ja salīdzinām rezultātus ar iepriekšējo gadu, redzam, ka labāko interneta veikalu vidū šogad dominē tie paši uzņēmumi, kas pērn.

Tas nav pārsteigums – jo gan uzvarētāju, gan nominantu vidū ir tie Latvijas interneta veikali, kuri ir visaktīvākie savā jomā un visvairāk iegulda sava pakalpojuma attīstībā.”

Kategorijā „Elektronika” bija izvirzīti „1a.lv”, „220.lv” un „Rdveikals.lv”. Sīvā konkurencē par patērētāju augstāk vērtēto interneta veikalu šajā kategorijā tika atzīts „Rdveikals.lv”.

Grāmatu kategorijā bija izvirzīti "JanisRoze.lv", "zvaigzne.lv" un "mnogoknig.lv". Par pircēju iecienītāko internetveikalu tika atzīts "JanisRoze.lv".

Kategorijā „Kontaktlēcas un brilles” bija izvirzīti „manaslecas.lv”, „lensor.eu” un „visaslecas.lv”. Šajā kategorijā kā pircēju iecienītākais veikals nosaukts „lensor.eu”.

Pārtikas kategorijā bija izvirzīti divi interneta veikali „Barbora.lv” un „nuko.lv”. Līdzīgi kā pērn – pircēji joprojām visaugstāk novērtējuši „Barbora.lv”.

Kategorijā „Sadzīves tehnika” bija izvirzīti tādi interneta veikali kā „220.lv”, „1a.lv” un „Rdveikals.lv”. 2019.gada iecienītākais veikals šajā kategorijā – „Rdveikals.lv”.

Kategorijā „Smaržas” šogad pircēji bija novērtējuši „220.lv”, „1a.lv”, „Douglas.lv” darbu, taču par vislabāko atzina „Douglas.lv”.

Kategorijā „Apģērbi un apavi” augstu novērtējumu pircēju vidū šogad saņēma „220.lv”, „membershop.lv”, „1a.lv” un „Weekendshoes.lv”. Par internetveikalu Nr.1 šogad šajā kategorijā patērētāji atzina „Weekendshoes.lv”.

Auto un moto rezerves daļu kategorijā bija izvirzīti „Trodo.lv”, „220.lv”, „1a.lv”, „Eparts.lv”. Par iecienītāko veikalu šajā kategorijā tika atzīts „220.lv”.

Kategorijā „Bērnu preces” bija izvirzīti pieci interneta veikali: „220.lv”, „1a.lv”, „nuko.lv”, „minikid.lv”, „Babystore.lv”. Par šī gada pircēju novērtētāko veikalu atzīts „220.lv”.

Kategorijā „Skaistumkopšana” pircēji arī bija izvirzījuši un vērtējuši piecus pretendentus „220.lv”, „Douglas.lv”, „drogas.lv”, „1a.lv”, „Madaracosmetics.lv”. Iecienītākais šajā kategorijā šogad ir „drogas.lv”.

Pētījums tika veikts sadarbībā ar Kantar/TNS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu