Valainis: nav jēgas no Valsts pārvaldes komisijas, ja tā darbus nodod citām komisijām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Deputāts Viktors Valainis.
Deputāts Viktors Valainis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisija zaudē savu jēgu un nozīmi, ja visi tās kompetencē esošie jautājumi tiek nodoti citām komisijām, minētās komisijas sēdē sacīja tās loceklis Viktors Valainis (ZZS).

Saeima šodien izskatīšanai parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai nodevusi Rīgas domes atlaišanas likumprojektu, lai gan sākotnēji tika paredzēts dokumentu nodot Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijai. Šāds solis bija nepieciešams, saprotot, ka Valsts pārvaldes komisijā koalīcijas partijām pietrūkst balsu, lai likumprojektu virzītu tālāk.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiāla informācija liecina, ka Valsts pārvaldes komisijā šodien noraidītos likumprojektus par grozījumiem pašvaldību ārkārtas vēlēšanu regulējumā varētu rosināt vēlāk skatīt citā komisijā, kur koalīcija varētu nodrošināt nepieciešamo balsu pārsvaru.

Valainis komisijas sēdē atgādināja, ka Valsts pārvaldes komisijai "atņemti" visi "svarīgie likumprojekti", kas tieši attiecas uz tās darbības jomu - gan likumprojekts par administratīvi teritoriālo reformu, gan arī Rīgas domes atlaišanas likumprojekts.

"Varētu vispār likvidēt šo komisiju! Deputāti varētu pārcelties uz citām gudrajām komisijām. Beidzam ākstīties! Šī komisija ir apakškomisijas līmenī, un politiskās diskusijas vienkārši tiek nodotas citām komisijām, ar kurām izskatāmajiem jautājumam nav nekāda sakara," teica politiķis.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu. VARAM nolēmusi rosināt Rīgas domes atlaišanu, jo ministrijas ieskatā vietvara jau otro reizi nav spējusi izpildīt vienu no pašvaldības autonomajām funkcijām - nodrošināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, iepriekš preses konferencē paziņoja ministrs Juris Pūce (AP).

Vienlaikus Saeimā tiek virzīti grozījumus likumos, kas paredz izmaiņas ārkārtas vēlēšanu regulējumā pašvaldības domes atlaišanas gadījumā. Tomēr šodien partijas "KPV LV" pārstāvim balsojot kopā ar opozīciju, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija pirms galīgā lasījuma neatbalstīja šos grozījumus. Tie Rīgas domes iespējamās ārkārtas vēlēšanās ļautu pašvaldības domi ievēlēt uz vairāk nekā pieciem gadiem

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu