Sociālo tīklu slavu bauda "bioniskais kaķis"

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Sešus gadus vecais runcis Vito tika sabraukts un zaudēja abas pakaļķepas. Tas gan neliedz baudīt dzīvi ar pilnu krūti, tieši otrādi - mājas mīlulis kļuvis par "Instagram" zvaigzni, raksta BBC.

Vito (pilnajā vārdā Vituco) Milānā pakļuva zem auto riteņiem. Tolaik viņa saimnieces - bijusī basketboliste Silvija Gotardi un grafiskā dizainere Linda Rondzoni - tikko bija sākušas medusmēneša ceļojumu pēc salaulāšanās. Uzzinājušas par negadījumu, viņas uzreiz atgriezās mājās.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vituzzo superstar (@vituzzosuperstar) on

Protēzes tika iestiprinātas neskartajos kaulos. Tā kļuva par pirmo veiksmīgo tāda veida operāciju Itālijā.

Vito saimnieces raidorganizācijai BBC stāsta, ka viņas esot iedvesmojis britu runča Oskara stāsts. Oskars pie tāda paša tipa protēzēm tika pēc negadījuma ar lauksaimniecības kombainu.

Vito piedzima Sicīlijā, un viņa pirmā saimniece bija Silvijas māte, pēc kuras nāves Silvija uzņēma Vito savās mājās. Tā kā kaķis bija pieradis uzturēties svaigā gaisā, jaunās saimnieces ļāva viņam pastaigāties pa Milānas ielām. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vituzzo superstar (@vituzzosuperstar) on

2018.gada jūlijā Silvija un Linda apprecējās, taču darbu gūzmas dēļ medusmēnesī aizbrauca tikai decembrī. Vito pieskatīšana tikmēr bija uzticēta kādam draugam. Vito iekļuva satiksmes negadījumā, pēc kura vienu pakaļkāju uzreiz nācās amputēt. Vetārsti centās izglābt otru, bet infekcijas dēļ nācās amputēt arī to.

Vito tika izveidotas "pagaidu ķepas", kamēr tapa protēzes, kādas izmanto, piemēram, sportisti ar amputētām kājām. Operācija noritēja veiksmīgi. Jau pēc dažiem mēnešiem Vito bija apradis ar savām jaunajām pakaļķepām.

 
 
 
 
raksta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vituzzo superstar (@vituzzosuperstar) on

Kopš tā laika pagājis gads. Vito atkal dodas pastaigās svaigā gaisā, bet mājās pa speciāli ierīkotām "trepītēm" rāpjas uz dīvāna. 

Par Vito rakstījuši Itālijas mediji. "Visa prese par mani raksta. Bet es neesmu iedomīgs," "Instagram" kontā Vito vārdā raksta saimnieces.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vituzzo superstar (@vituzzosuperstar) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu