Brīvostas pārvalde: Ventspils osta atsākusi darbu ikdienas režīmā (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ārvalstu aktīvu kontroles birojam atceļot sankcijas pret Ventspils brīvostu un Ventspils brīvostas pārvaldi, Ventspils osta atsākusi darbu ikdienas režīmā, aģentūrai LETA paziņoja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

"Līdz ar ASV Ārvalstu aktīvu kontroles biroja paziņojumu par sankciju atcelšanu Ventspils brīvostas pārvalde, Ventspils brīvosta un uzņēmumi, kas darbojas ostā, var netraucēti turpināt darbu," teikts ostas paziņojumā. Pašlaik ostā esot divi kuģi - viens sauskravas kuģis un viens tankkuģis, bet šīs dienas laikā plānotas vēl trīs kuģu - tankkuģa, sauskravas kuģa un prāmja - ienākšanas.

Šodien Ventspils brīvostas pārvaldnieks Andris Purmalis ticies ar visu termināļu un stividorkompāniju, kas strādā Ventspils brīvostā, pārstāvjiem, "lai pateiktos uzņēmējiem par sapratni, atsaucību, kā arī psiholoģisko noturību krīzes situācijā, kādā bija nonākusi Ventspils brīvosta".

Purmalis uzsvēris, ka katram ostas terminālim jāredz sevi ostas investīciju plānā, tāpēc jau tuvākajā laikā pārvaldnieks organizēšot individuālas tikšanās ar katru termināli, lai noskaidrotu, kā tieši brīvostas pārvalde var iesaistīties, lai konkrētā termināļa un līdz ar to visas ostas kravu apgrozījums varētu uzlaboties.

Ventspils brīvostas pārvalde "pateicas Ministru kabinetam, īpaši satiksmes un ārlietu ministriem un ministriju darbiniekiem, kas ārkārtas režīmā profesionāli strādāja, lai panāktu šādu lēmumu maksimāli īsā periodā", teikts ostas izplatītajā paziņojumā.

"Lai gan Ventspils brīvostas pārvaldība pašlaik ir pilnībā nodota valstij, Ventspils osta bija, ir un būs nozīmīga Ventspils pašvaldības daļa. Īpaši svarīgs šajās dienās bija arī sadarbības partneru atbalsts un uzticība, kā arī kopīgs darbs, lai rastu risinājumu, kā izkļūt no kritiskās situācijas. Īpašs paldies bankām, kas pēc būtības iedziļinājās problēmsituācijā un centās to risināt," pauda Ieviņa.

Kā ziņots, OFAC, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteica sankcijas Ventspils mēram Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij") un četrām ar viņu saistītām juridiskām personām - Ventspils brīvostas pārvaldei, Ventspils attīstības aģentūrai, Biznesa attīstības asociācijai un Latvijas Tranzīta biznesa asociācijai.

Reaģējot uz Ventspils brīvostas iekļaušanu sankciju sarakstā, Saeima grozīja likumus, lai Ventspils brīvostu un arī Rīgas brīvostu nodotu valsts pārziņā. Savukārt otrdien valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) rosinājumu dibināt jaunu kompāniju - "Ventas osta", kas nodrošinās Ventspilī esošās ostas teritorijas pārvaldīšanu un apsaimniekošanu. Kompānijas "Ventas osta" pamatkapitāls būs 35 000 eiro, bet kapitāldaļu turētāja būs SM.

Pēc tam ASV puse paziņoja, ka atceļ sankcijas Ventspils brīvostas pārvaldei.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu