Ādažu sākumskola

Elza Apse
, Sadaļas Māja redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA/Ieva Leiniša

Šogad jaunais mācību gads Ādažos iesākās ar jaunas, mūsdienīgas un modernas sākumskolas atklāšanu. 2. septembrī durvis vēra 15 miljonus vērtā skola, kas pēc pašvaldības aplēsēm esot vismodernākā Baltijā. 

Skola ir aprīkota ar augstiem energoefektivitātes rādītājiem, inovatīvu ventilācijas sistēmu, no Skandināvijas aizgūtu ēdināšanas kārtību, unikāliem mīkstā seguma iekšpagalmiem, ar krāsu navigācijas sistēmu, āra basketbola laukumu un sporta zāli. Skolā visi gaiteņi mācību korpusā izkārtoti ap stikloto iekšpagalmu, lai tajos nodrošinātu dabisko gaismu.

Lai bērniem skolā būtu vieglāk orientēties, visas 32 mācību klases katrā stāvā sadalītas četros blokos, kur katram piešķirta sava krāsa. Katrā stāvā ir četras oranžas, četras zaļas, četras sarkanas un četras zilas klases. Atbilstošā krāsā ir arī linoleja fragmenti, ko var redzēt no gaiteņa tālākā gala, pie klases ieejas durvīm un pašā klasē. Lai nodrošinātu bērnu ēdināšanu divos lielajos starpbrīžos un izvairītos no bērnu drūzmēšanās, izveidotas arī divas atsevišķas ēdamzālēs.

Skolā izbūvēti arī divi iekšpagalmi ar mīksto segumu, kas no ārpuses nav redzami. Vienā iekšpagalmā ierīkota aktīvā zona - ar divu izmēru pumpām, pa kurām var skriet un lēkāt, bet otrā - līdzena virsma dažādām spēlēm. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu