Irānas Revolucionārā gvarde brīdina par "skarbāku atriebību" ASV (23)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Irānas Revolucionārās gvardes komandieris solījis drīz īstenot daudz skarbāku atriebību ASV par gvardes vienības "Kudsas spēki" komandiera ģenerāļa Kasema Soleimani nogalināšanu raķešu uzlidojumā pagājušajā nedēļā, vēsta aģentūra “Reuters”.

Trešdien Irāna veica raķešu uzbrukums vairākām armijas bāzēm Irākā, kurās atrodas ASV karavīri.

Šie uzbrukumi bija Irānas atbildes reakcija uz tās ģenerāļa nogalināšanu. Irānas raķešu uzbrukumos neviens ASV karavīrs necieta.

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņoja, ka šķiet, ka Irāna nomierinās.

Neilgi pēc Trampa apziņojuma, Irānas Revolucionārās gvardes augsta līmeņa komandieris Abdulla Arafi uzsvēra, ka jau drīzumā gaidāma daudz skarbāka Irānas atriebība ASV, vēsta Irānas aģentūra “Tasnim”.

Tikmēr Revolucionārās gvardes vadītāja vietnieks Ali Fadavi uzsvēris, ka Irānas raķešu uzbrukumi armijas bāzēm Irākā esot bijis skaidrs apliecinājums Irānas militārajai varenībai, kam ASV spēki nav spējuši neko padarīt.

Kā ziņots, Irāna trešdienas rītā izšāva raķetes uz divām Irākas aviobāzēm, kurās stacionēti ASV karavīri. Tas bija pirmais akts Irānas solītajā atriebībā par ģenerāļa Soleimani nogalināšanu ASV.

No Irānas trešdienas rītā tika izšautas 22 raķetes un tās tika raidītas uz divām Irākas armijas bāzēm, kurās stacionēts ASV armijas un koalīcijas personāls, - Ainasadā un Erbīlā. Ainasadā nokrita 17 raķetes, bet Erbīlas plisētā - piecas, paziņoja Irākas armija.

Tikmēr Kasema Soleimani pēctecis Ismails Kāni šonedēļ uzsvēra, ka Irānas atriebība tikšot īstenota vairākos posmos.

“Atriebība par mocekli Soleimani ir dieva dots solījums,” paziņoja Kāni.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu