Mercedes-Benz prezentē auto gluži kā no Holivudas grāvēja Avatar (1)

Ko ar tādu auto varētu darīt uz Pandoras?
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Daimler AG, TVNET kolāža

Plaša patēriņa elektronikas un tehnoloģisko inovāciju šovā CES Lasvegasā Daimler koncerns prezentēja konceptauto Mercedes-Benz Vision AVTR, kura iedvesmas avots ir zinātniskās fantastikas filma Avatar.

Automobiļa nosaukuma AVTR latviskais skaidrojums varētu būt "nākotnē virzīts transportlīdzeklis, kas spēj transformēties", bet angliski atšifrējums ir ADVANCED VEHICLE TRANSFORMATION.

Lai vai kā, futūristiskais auto apvieno Mercedes-Benz aktuālo automobiļu raksturīgākās dizaina iezīmes ar nākotnes tehnoloģijām. Proti, tam ir plats radiatora režģis ar lielu trīs staru zvaigzni vidū, bet salonā atrodas šķietami levitējoši sēdekļi, taču nav nekādu tradicionālo vadības ierīču.

Mercedes-Benz Vision AVTR
Mercedes-Benz Vision AVTR Foto: Daimler AG

Daimler AG vizionāri, iedvesmojoties no Avatar, izdomājuši jaunus auto un cilvēka savstarpējās saziņas veidus, piemēram, sirdspukstu atpazīšanu un intuitīvu auto vadību ar skāriencentrāli viduskonsolē. Ja šāds auto būtu reāls braucamais, šī skāriencentrāle gan lielākoties būtu lieka, jo AVTR, protams, paredzēta arī autonomās braukšanas sistēma, tai skaitā iespēja visus riteņus sagriezt par 30 grādiem un pārvietoties ieslīpi. Gluži kā krabim.

Mercedes-Benz Vision AVTR
Mercedes-Benz Vision AVTR Foto: Daimler AG

Bez masīvās viengabala dizaina virsbūves viens no interesantākajiem šā konceptauto eksterjera dizaina risinājumiem savukārt ir 33 "bioniskās vērtnes" virsbūves aizmugurējā daļā, kas kustas pilnīgi neatkarīgi viena no otras. Auto sistēmu un dažādu funkciju pārvaldībai savukārt izgudrota jauna lietotāja saskarne, kurā cilvēka plauksta darbojas kā vadības paliktnis.

Mercedes-Benz Vision AVTR
Mercedes-Benz Vision AVTR Foto: Daimler AG

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu