Elektrības cena pagājušajā nedēļā Baltijā pieauga par 6%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Lauris Nagliņš / LETA

Elektroenerģijas cena biržā "Nord Pool" pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pieauga par 6%, informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Visās Baltijas valstīs vidējā elektroenerģijas cena bija 29,17 eiro par MWh. Savukārt biržas sistēmas cena bija 26,66 eiro par MWh, un tas ir par 9% mazāk nekā nedēļu iepriekš.

Elektroenerģijas cenas reģionā ietekmēja augstāks patēriņš un mainīga vēju staciju izstrāde - lai arī tā iepriekšējā nedēļā samazinājās, tomēr joprojām bija augstā līmenī. Ziemeļvalstīs uzlabojās hidroloģiskā bilance, pietuvojoties normas līmenim, taču tajā pašā laikā Baltijas valstīs samazinājās izstrāde un pieauga pieprasījums.

Salīdzinot ar nedēļu iepriekš, "Nord Pool" reģionā patēriņš pieauga līdz 9029 gigavatstundām (GWh), bet izstrādes apmēri palielinājās līdz 9228 GWh.

Pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs kopējais elektroenerģijas patēriņš pieauga par 11% - līdz 580 GWh. Lietuvā elektroenerģijas patēriņš pieauga par 10% - līdz 253 GWh, Latvijā - par 11%, sasniedzot 150 GWh, bet Igaunijā - par 11%, sasniedzot 178 GWh.

Pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs kopējais saražotās elektroenerģijas apmērs samazinājās par 3% - līdz 302 GWh. Latvijā izstrādātās elektroenerģijas apmērs bija bez izmaiņām, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, - 138 GWh. Igaunijā ražošanas apmēri pieauga par 5% - līdz 84 GWh, bet Lietuvā izstrāde bija 80 GWh jeb par 13% mazāka, salīdzinot ar nedēļu iepriekš.

Izstrādes apmērs pret patēriņu Latvijā bija 92%, Igaunijā - 48%, bet Lietuvā - 32%. Baltijas valstīs aizvadītajā nedēļā tika saražoti 52% no reģionā patērētā elektroenerģijas apmēra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu