Idejas viesistabas plānojumam: 10 veidi, kā panākt lielisku rezultātu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Viesistaba ir telpa, kurā tiek pavadīts pietiekami daudz laika, tādēļ ir svarīgi, lai tās iekārtojums atbilstu Jūsu dzīvesveidam un prasībām. Ir skaidrs, ka funkcionālu un gaumīgu viesistabas iekārtojumu nevar panākt, tikai novietojot dažas mēbeles - lai rezultāts būtu lielisks, ir jāņem vērā dažas svarīgas nianses.

Turpinājumā daži padomi, kas palīdzēs iekārtot Jūsu vajadzībām piemērotu viesistabu.

Atrodiet telpas centrālo punktu

Tas, kā plānojat izmantot istabu, noteiks to, kāds būs telpas centrālais punkts. Mēbeļu izkārtojumu viesistabā bieži vien nosaka televizora atrašanās vieta, taču Jūs noteikti varat izvēlēties citu fokusa vietu, ja vien šī telpa nav paredzēta tieši TV pārraižu vērošanai.

Kā fokusa punktu var izmantot arī kamīnu, spoguli vai kādu mākslas darbu - tas viss būs īpaši efektīvi telpā, kurā nav nekādu tehnoloģiju.

Ja no viesistabas loga paveras lielisks skats, tad tā pārvēršana uzmanības centrā, ir lielisks veids, kā iekārtot telpu. Arī šī ir lieliska ideja telpām, kas paredzētas atpūtai, nevis sēdēšanai pie televizora.

Visbeidzot, ja plānojat ieguldīt labas kvalitātes mēbelēs, nekas netraucē tās izmantot par telpas centrālo punktu. Izkārtojiet tās tā, lai Jums būtu ērti sarunāties ar pārējo ģimeni un viesiem.

Piešķiriet īpašu akcentu ar žurnālgaldiņu

Runājot par fokusa punktu, labs variants var būt žurnālgaldiņš. Šajā ziņā izvēles iespējas ir plašas - piemēram, žurnālgaldiņi, kurus var atrast internetā, ir tik daudzveidīgi, ka atrast īsto risinājumu noteikti nebūs grūti.

Izvēloties žurnālgaldiņu, atcerieties, ka tam jāpilda arī praktiska funkcija, jo gan mājiniekiem, gan viesiem noteikti vajadzēs vietu, kur novietot kafijas tasi un uzkodas.

Padomājiet, kāda būs pārvietošanās pa istabu

Kad esat identificējis telpas funkcionālās vajadzības un fokusu, varat padomāt par savas viesistabas izkārtojuma funkcionalitāti. Kā Jūs pārvietosieties pa telpu? Tas palīdzēs Jums izlemt, kā novietot mēbeles.

Ja telpa kalpo dažādiem mērķiem, piemēram, tā vienlaicīgi ir arī darba telpa, vai viesistaba ir apvienota ar virtuvi, varat to sadalīt attiecīgi pa zonām. Šim nolūkam var noderēt dažādi elementi, piemēram, plaukti, kurus iegādāties var šeit.

Izveidojiet mēbeļu izkārtojuma plānu

Pirms dodaties uz veikalu, izdomājiet, kur novietosiet iegādātās mēbeles. Noteikti izmēriet, cik daudz vietas katram no elementiem varat atvēlēt. Neaizmirstiet izmērīt arī durvju ailes un kāpņu platumu mājās, lai pārliecinātos, ka iegādāto mēbeli veiksmīgi varēsiet ienest telpā.

Padomājiet par priekšmetu uzglabāšanu

Lai arī cik minimālistiski vēlaties iekārtot viesistabu, tomēr tik un tā noteikti būs vismaz dažas lietas, kam jāatrod piemērota vieta. Viens no tādiem ir kumodes. Tās pieejamas plašā izvēlē, tādēļ katrs var izvēlēties savām vajadzībām piemērotu risinājumu.

Izvēlieties atbilstošu apgaismojumu

Viesistaba bieži vien pilda dažādas funkcijas, tādēļ arī apgaismojumam jābūt funkcionālam un daudzveidīgam, pielāgojamam dažādām vajadzībām. Izvēlieties ne vien lielo griestu lustru, bet arī sienas un galda lampas, kā arī stāvlampas, lai nodrošinātu nepieciešamo noskaņu telpā.

Izmantojiet dažādas faktūras

Lai panāktu omulīgu un viesmīlīgu gaisotni, telpas iekārtojumā apvienojiet dažādas faktūras, piemēram, koku, stiklu, metālu, vilnu. Faktūru dažādību lieliski var panākt ar aksesuāru palīdzību, piemēram, dažādu rakstu un krāsu spilveniem.

Starp citu, tieši aksesuāri ir tie, kas palīdz telpai piešķirt personību.

Izvēlieties atbilstoša izmēra paklāju

Viesistabā noteikti iederas arī paklājs, taču svarīgi izvēlēties piemērotu paklāja izmēru. Ideālā gadījumā tam vajadzētu būt lielākam par dīvānu vai citu sēdvietu, pie kuras tas novietots.

Viesistabas iekārtošanā tiek izmantoti dažādi elementi, tādēļ jāpārliecinās, ka izvēlētā paklāja krāsa, faktūra un raksts ir līdzsvarā ar pārējo telpas iekārtojumu.

Izmantojiet gudrus risinājumus labākam rezultātam

Iekārtojot jebkuru telpu, protams, jāņem vērā tās specifika, taču, izmantojot nelielas viltības, ikvienu defektu var pārvērst efektā. Piemēram, mazu istabu vizuāli plašāku iespējams padarīt ar spoguļu palīdzību. Labs risinājums ir novietot lielu spoguli pie sienas iepretim logam - tas atstaros vairāk gaismas un radīs ilūziju, ka telpa ir plašāka.

Visu viesistabas iekārtošanai nepieciešamo atradīsiet interneta veikalā 220.lv

Ja arī Jums aktuāla viesistabas iekārtošana, ieskatieties interneta veikala 220.lv piedāvājumā.

Plaukti, žurnālgaldiņi, dīvāni, kumodes šajā interneta veikalā ir plašā izvēlē, tāpēc katrs atradīs tieši to, kas nepieciešams. Ir padomāts arī par daudzveidīgu aksesuāru piedāvājumu visām gaumēm.

Iepērkoties tiešsaistē, ietaupīsiet laiku, jo pirkumu varat veikt jebkurā sev ērtā laikā. Izdevīgi ir arī piegādes nosacījumi - Jums nebūs jādomā, kā lielgabarīta pirkumu transportēsiet uz mājām, jo par to parūpēsies veikals.

Viesistaba ir svarīga telpa - neatkarīgi no tā, kādiem mērķiem tā tiek izmantota. Izvērtējot savas vajadzības un ņemot vērā iepriekšminētos padomus, bez grūtībām varēsiet izveidot savām prasībām un gaumei atbilstošu viesistabas iekārtojumu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu