Epsteina privātās salas: tiesvedībā izskan jaunas apsūdzības par seksuāliem noziegumiem

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu finansists Džefrijs Epsteins savās privātajās salās seksuāli izmantoja meitenes, no kurām jaunākās bija vien 12 gadus vecas, apgalvo ASV Virdžīnu prokurators.

Epsteins 2019.gada augustā nomira cietuma kamerā, gaidot tiesu par cilvēktirdziecību un seksuāla rakstura noziegumiem periodā no 2005.gada.

Pret viņa mantojuma pārvaldniekiem ierosinātajā lietā Epsteins apsūdzēts jaunu meiteņu "ievilināšanā un rekrutēšanā" viņa privātajās salās Karību jūrā. Tā ir pirmā lieta, kas pret Epsteinu ierosināta ASV Virdžīnās.

Apsūdzētāji vēlas atsavināt daļu no Epsteina 577 miljonus ASV dolāru lielās bagātības un divas privātās salas - Mazo Sentdžeimsu un Lielo Sentdžeimsu.

"Epsteins acīmredzami izmantoja Virdžīnu salas un savu rezidenta statusu Mazajā Sentdžeimsā, lai varētu slēpt un izvērst šeit savas aktivitātes," norāda ASV Virdžīnu prokurore Denīze Džordža.

"Epsteins un viņa sabiedrotie veda uz Virdžīnu salām nepilngadīgas meitenes, turēja viņas gūstā un seksuāli izmantoja, nodarot milzīgu fizisku, garīgu un emocionālu kaitējumu."

Epsteins vēl 2017.gada jūlijā liedza Mazajā Sentdžeimsā iekļūt inspektoram, kurš uzrauga dzimumnoziedznieku reģistrā iekļautos, teikts lietas materiālos.

Epsteins arī apsūdzēts meiteņu un sieviešu ievešanā uz salas, izmantojot viltotas vīzas, kā arī datorizētas datubāzes uzturēšanā, ar kuras palīdzību viņš izsekoja savu upuru gaitām uz salas.

Lietā aprakstīts gadījums, kad 15 gadus veca meitene esot mēģinājusi aizpeldēt no salas pēc tam, kad bija piespiesta iesaistīties seksuālās darbībās ar Epsteinu un citiem. Toreiz meiteni notvēra un Epsteins viņai atņēma pasi, norādīts apsūdzības puses sagatavotajos materiālos.

Epsteina pastāvīgā dzīvesvieta bija reģistrēta ASV Virdžīnās. 

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu