Sestdienas rītā apledojums apgrūtina braukšanu vietām Zemgalē, Vidzemē un Latgalē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnas ritenis. Ilustratīvs attēls.
Automašīnas ritenis. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Apledojums šorīt vietām apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Zemgalē, Vidzemē un Latgalē, liecina "Latvijas valsts ceļu" apkopotā informācija.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 76 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir visos virzienos no Rīgas - Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Līgatnei, Valmieras šosejas (A3) posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, Rīgas apvedceļa (A4 un A5) posmā no Babītes līdz Salaspilij, Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai, Jelgavas šoseja (A8) visā garumā,  Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Lielupes tiltam un Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Ķemeriem.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir visos virzienos no Rēzeknes, un uz autoceļa Smiltene-Gulbene-Balvi-Viļaka.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Alūksnes, Balvu, Jelgavas, Limbažu, Ludzas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes un Rīgas apkārtnē.

"Latvijas valsts ceļi" atgādina, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu