Izsludina konkursus uz trīs Rīgas domes departamentu direktoru amatiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas dome
Rīgas dome Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas dome ir izsludinājusi konkursus uz Finanšu departamenta, Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Pilsētas attīstības departamenta vakantajām direktoru amata vietām, kuras šobrīd ieņem pienākumu izpildītāji.

No visu trīs amatu kandidātiem tiek sagaidīta nevainojama reputācija, līdera dotības, labas komandas veidošanas un vadīšanas prasmes, precizitāte, analītiskā un kritiskā domāšana, labas komunikācijas, argumentācijas un prezentācijas prasmes, izpratne par Rīgas pilsētas pašvaldības un attiecīgā departamenta darbu, bet no Izglītības departamenta vadītāja amata kandidātiem tiek sagaidīta arī izpratne par valsts politiku attiecībā uz departamenta darbības jomu.

Tāpat ko amatu pretendentiem tiek prasīts vismaz akadēmiskais vai profesionālais maģistra grāds zinātnes nozarē, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, lai profesionāli pildītu iestādes vadītāja pienākumus, un darba pieredze, kas nodrošina nepieciešamo iemaņu kopumu, lai profesionāli pildītu iestādes vadītāja pienākumus. Pieredze esot vēlama ne mazāk kā divi gadi vadošā amatā un ar departamenta darbību saistītās jomās. Tikai no Izglītības departamenta vadītāja amata kandidātiem tiek sagaidīta arī darba pieredze liela skaita padotības iestāžu darba koordinēšanā un pārraudzībā.

Visu trīs departamentu direktoriem tiek solīts nodrošināt 2441 eiro mēnešalgu pirms nodokļu nomaksas.

Pieteikties konkursos var līdz 3.februārim.

Patlaban Izglītības, kultūras un sporta departamentu vada Ivars Balamovskis, Pilsētas attīstības departamentu - Ilze Purmale, bet Finanšu departamentu - Uldis Rakstiņš.

Finanšu departamenta direktora amats ir vakants kopš 2019.gada novembra, Izglītības departamenta - kopš 2019.gada marta, bet Pilsētas attīstības departamenta - jau kopš 2017.gada novembra vidus.

Kā izteicies Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR), konkursi izsludināti, lai nodrošinātu caurskatāmu un objektīvu personāla atlases procedūru, izvēloties pašvaldības departamentu vadītājus. "Aicinu attiecīgo jomu profesionāļus piedalīties šajos konkursos. Cilvēkresursu kapacitāte departamentos ir jāstiprina, mums ir nepieciešami pieredzējuši speciālisti ar labu reputāciju un līdz šim sasniegto panākumu sarakstu. Es ceru, ka mums izdosies uzrunāt un piesaistīt tiešām labus profesionāļus," izteicies Burovs.

Konkursi izsludināti, lai veicinātu sabiedrības uzticību Rīgas pašvaldības darbam, iepriekš paziņojumā masu medijiem uzsvēruši pašvaldības pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu