Mobilās veselības aprūpes centrs Latvijā pērn veicis 4823 konsultācijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mobilās veselības aprūpes centrs pērn 27 pilsētās un 112 izbraukuma vizītēs visā Latvijā sniedzis 4823 medicīniskās konsultācijas, informē kampaņu atbalstošā uzņēmuma SIA "Neste Latvija" pārstāve Ilze Pērkone.

Veselības busa darbības mērķis ir padarīt pieejamākus medicīniskos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem un nodrošināt regulāras bezmaksas primārās medicīniskās aprūpes, kā arī savlaicīgu norīkojumu pie kvalificētiem speciālistiem.

Mobilās veselības aprūpes centrs ir 12 metrus garš, moderns un pilnībā aprīkots transporta līdzeklis, kas kvalificētu ārstu-speciālistu pavadībā regulāri dodas uz Latvijas pilsētām un ciemiem, lai bērniem sniegtu bezmaksas primāros medicīniskos pakalpojumus. Veselības busā atrodas divas pacientu izmeklēšanas telpas un pieņemšanas telpa.

Tajā bez maksas var saņemt acu ārsta, pediatra, alergologa, bērnu neirologa, ausu-kakla-deguna ārsta, dermatologa, endokrinologa un gastroenterologa izmeklējumus,

kā arī daudzveidīgu izglītojošo programmu bērniem un viņu vecākiem. Līdztekus tiek nodrošināti informētības celšanas pasākumi ar vietējo medicīnas speciālistu klātbūtni.

Rūpes par bērnu veselību ir mūsu organizācijas galvenā misija un jau desmit gadus Mobilais veselības aprūpes centrs dodas izbraukumu vizītēs uz Latvijas reģioniem, lai Bērnu klīniskās Universitātes slimnīcas ārsti bērniem sniegtu medicīniskās konsultācijas un diagnostiku, klāstīja starptautiskās labdarības organizācijas "Ronald McDonald House Charities Latvija" direktore Zane Gedroviča. Viņa norādīja, ka pieredze rāda, ka bērnu speciālistu trūkums lauku teritorijās ir nopietna problēma un ārstu bezmaksas konsultācijas ir ārkārtīgi nepieciešamas.

Savukārt "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis uzsvēra, ka Mobilās veselības aprūpes centra ārsti sniedz nenovērtējamu ieguldījumu jau šodien, lai ikvienam bērnam Latvijā - gan tuvākos, gan tālākos valsts nostūros - nākotne būtu labāka un dzīvespriecīgāka.

Mobilais veselības aprūpes centrs ir organizācijas "Ronald McDonald House Charities Latvija" rīkota programma. Organizācija 2007.gadā atvēra Latvijas nodaļu, savukārt aktīvu darbību uzsākta tikai 2011.gadā. Centra darbība tiek nodrošināta pateicoties tikai līdzcilvēku ziedojumiem. "Ronald McDonald House Charities Latvija" jau vairāk nekā 36 gadus darbojas vairāk nekā 50 pasaules valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu