Ziemas atpūtas kompleksi vēl cer uz aukstumu tuvākajās nedēļās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ziemas atpūtas kompleksi vēl cer uz aukstumu tuvākajās nedēļās, pastāstīja ziemas atpūtas kompleksu pārstāvji.

Talsu novada atpūtas kompleksa "Kamparkalns" vadītājs Viesturs Ošenieks atklāja, ka patlaban atpūtas kompleksam sokas labi un tas turpina darbu citās atpūtas kompleksa jomās. Viņš atzina, ka darbs saistībā ar slēpošanas kalnu nav sācies, netiek pūsts mākslīgais sniegs, līdz ar to zaudējumi netikšot ciesti. 

Ošenieks atzina, ka šosezon šī ir pirmā reize, kad kalnu slēpošanas sezona janvāra beigās vēl nav sākta. Taču ir bijuši gadi, kad slēpošanas sezona ir bijusi "īsa un kodolīga". "Pagaidām cerību nezaudējam, tāpēc skatāmies laikapstākļu prognozes un gaidām aukstumu," viņš norādīja..

Vienlaikus "Kamparkalna" pārstāvis piebilda, ka šī sezona neietekmēs spēju darboties nākamajās ziemas sezonās un būt gataviem pilnvērtīgi sākt darbu.

Cēsu atpūtas komplekss "Žagarkalns" savā mājaslapā slēpotājus informējis, ka patlaban slēpošanas trase ir slēgta uz nenoteiktu laiku. "Gaidām nākamo aukstuma vilni, lai varētu atsākt sniega ražošanu," norādīts paziņojumā. 

Arī no "Žagarkalna" netālus esošā slēpošanas un atpūtas parka "Ozolkalns" informācija mājaslapā liecina, ka trase ir slēgta silto laikapstākļu dēļ.

Engures novada atpūtas kompleksa "Milzkalns" pārstāvis par slēpošanas sezonas atklāšanu pagaidām pauž skepsi. Viņš atzīmēja, ka uz trases sniegu neplāno pūst, jo nepieciešams vismaz mīnus 2 grādu sals.  "Prognozes liecina, ka vēl kādu laiku būs silts. Omu neuzlabo, ka nekas aukstāks neplānojas," sacīja "Milzkalna" pārstāvis. 

Viņš piebilda, ka nākamajā sezonā sākt darbu būs grūtāk, jo ziemas sezonas sagatavošanās darbos nepieciešams ieguldīt investīcijas.

Baldones novada atpūtas kompleksa "Riekstukalns" pārstāvji informēja, ka kalns patlaban uz nenoteiktu laiku ir slēgts, bet tā apsaimniekotāji "cītīgi gatavojas nākamajam "aukstuma vilnim"", lai sāktu darbu. Līdz tam interesenti tiek aicināto sekot informācijai "Riekstukalna" mājaslapā.

Savukārt Madonas novada atpūtas kompleksa "Gaiziņš" mājaslapā norādīts, ka siltā ziema kausē sapūsto sniegu uz trases, līdz ar to par trases atvēršanu vēl ir pāragri lemt. "Gaidām nākamo aukstuma vilni, cik zināms, temperatūra pakāpeniski sāks pazemināties tikai sākot ar 27.janvāri, taču sniega ražošanu varētu atsākt tikai ar februāra sākumu, kad jau prognozē tiešām ziemīgus laika apstākļus, vismaz Latvijas austrumu reģionā," sacīts paziņojumā. 

TVNET jau ziņoja, ka pērnā gada novembrī vairāki ziemas atpūtas kompleksi bija gatavi atklāt slēpošanas sezonu decembra beigās un janvāra sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu