"airBaltic" oktobrī sāks čarterlidojumus no Rīgas uz Grankanāriju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" gaisa kuģis "Airbus A220-300" starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā
Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" gaisa kuģis "Airbus A220-300" starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā Foto: Ieva Leiniša / LETA

Nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" sadarbībā ar starptautisko tūroperatoru "Tez Tour Latvija" šogad oktobrī sāks piedāvāt čarterlidojumus no Rīgas uz Grankanārijas salu Spānijā, informēja "airBaltic" pārstāvji.

Iknedēļas lidojumi starp abām pilsētām tiks veikti no 17.oktobra un turpināsies visu nākamo ziemas sezonu.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka katru gadu lidsabiedrības sadarbība ar "Tez Tour" kļūst stiprāka, un tas sniedz iespēju piedāvāt vietējiem pasažieriem jaunus ceļojumu galamērķus.

Lidojums no Rīgas uz Grankanāriju salu būs garākais čarterlidojums "airBaltic" tīklā, kas tiks veikts ar "Airbus A220-300" lidmašīnu, un šī lidojuma aptuvenais ilgums pārsniegs sešas stundas, skaidroja Gauss.

"Tez Tour" Latvija ģenerāldirektors Konstantīns Paļgovs norādīja, ka čarterlidojumu programma uz Grankanārijas salu tika gatavota vairākus gadus.

"Pamatīgi izpētot pieprasījumu un zinot, cik ļoti gaidīts šis galamērķis ir Baltijas valstīs, "Tez Tour" ir gatava investēt šajā čarterlidojumu programmā. Pateicoties nesenajai "airBaltic" lidmašīnu flotes modernizācijai, mēs 2020./2021.gada ziemas sezonas programmā iekļaujam Grankanāriju - pilnīgi jaunu galamērķi no starptautiskās lidostas Rīga," pauda Paļgovs. 

Šogad vasaras sezonā "airBaltic" un "Tez Tour Latvija" piedāvās regulārus čārterlidojumus uz Antāliju Turcijā, Burgasu Bulgārijā, Irakliju un Patru Grieķijā, kā arī Hurgadu un Šarm eš Šeihu Ēģiptē.

Jau ziņots, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadājusi 5 049 317 pasažierus, kas ir par 22,1% vairāk nekā 2018.gadā.

"airBaltic" 2018.gadā pieauga par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi palielinājās par 18% un bija 408,7 miljonu eiro.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu