RD plāno salabot LNMM stiklotos griestus, kad apstiprinās pilsētas budžetu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes Īpašuma departaments plāno iepirkuma procedūras rezultātā novērst bojājumus Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) griestos, tiklīdz tiks apstiprināts Rīgas pašvaldības budžets, informēja departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Gailīte.

Viņa pavēstīja, ka Rīgas domes Īpašuma departaments ir informēts par LNMM bojātā stikla paketēm, kurām apskādēta aizsargstikla kārta, kas pasargā pārējo stikla konstrukciju, ko veido seši slāņi.

Komunikācijas nodaļas vadītāja sacīja, ka virsējais jeb "aizsargstikla" bojājums neietekmē stikla paketes nestspēju, tāpēc pa to var droši pārvietoties. "Tas vairāk ir vizuāls bojājums. Tiklīdz tiks apstiprināts Rīgas pašvaldības budžets, iepirkuma procedūras rezultātā vizuālie bojājumi tiks novērsti," norādīja Gailīte.

Viņa skaidroja, ka LNMM ir apdrošināts un šie gadījumi ir pieteikti kā apdrošināšanas gadījumi. Tiklīdz būs zināmas šo darbu izmaksas, tie tiks veikti, un apdrošinātāji segs pašvaldībai izdevumus par to, akcentēja Gailīte.

"Stikla pakešu aizsargstiklu bojājumi ir visdažādākie, ieskaitot arī skeitbordistu radītos. Viņi, neskatoties uz informatīvām norādēm apkārt stiklojumam, turpina lēkt uz tiem," sacīja Gailīte norādot, ka ierīkot stiklojumam apkārt nožogojumu vai aizsargstiklu šajā pilsētvidē nebūtu pieņemami.

Tāpat viņa sacīja, ka šobrīd ir uzsāktas sarunas ar stiklu izgatavotājiem Vācijā par iespējamu stikla pakešu tehnisko konstrukcijas maiņu, lai palielinātu aizsargstikla izturību un vienkāršotu to nomaiņu, jo šobrīd, mainot bojāto aizsargstiklu, ir jāmaina arī visa stikla konstrukcija. "Tas ir tehnoloģiski sarežģīti, ņemot vērā, ka reizi pusgadā tiek radīts kāds bojājums. Ņemot vērā, ka šobrīd plānojam nomainīt stiklus, pielietojot jaunu tehnoloģiju, tad izmaksas tiks noskaidrotas izsludinātā iepirkuma rezultātā," sacīja Gailīte.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu