Sekojot ārvalstu pieredzei, "Latvijas Pasts" sāk piedāvāt jaunu pakalpojumu (15)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

"Latvijas Pasts", līdzīgi kā vairāki citi ārvalstu pasta uzņēmumi, sāk piedāvāt jaunu pakalpojumu – sūtījumu izsekošanu bez izsniegšanas pret parakstu, portāls TVNET uzzināja uzņēmumā.

Līdz šim sūtījumu izsekošana bija iespējama tikai reģistrētiem vai ierakstītiem sūtījumiem, kas adresātiem tika izsniegti pret parakstu. Tas ir dārgāks pakalpojums, salīdzinājumā ar vienkāršu sūtījumu noformēšanu.

Jaunais pakalpojums paredz sūtījumu izsekošanu, kas ļaus klientam elektroniskajā vidē redzēt sava sūtījuma ceļu, bet izsniegšana būs tāda pati kā vienkāršiem sūtījumiem – piegāde pastkastīte vai pasta nodaļā gadījumā, ja sūtījuma izmērs nepieļaus ievietošanu pastkastītē. Attiecīgi arī pakalpojuma cena būs zemāka nekā reģistrētiem vai ierakstītiem sūtījumiem.

Ievērojot vairāku ārvalstu pasta uzņēmumu pieredzi, arī "Latvijas Pasts" sāk piedāvāt jaunu pakalpojumu – sūtījumu izsekošanu bez izsniegšanas pret parakstu. Tas nozīmē, ka klients turpmāk, sūtot vienkāršus sūtījumus – vēstules, sūtījumus ar dokumentiem vai sīkiem priekšmetiem – iekšzemē vai uz 37 ārvalstīm, varēs izvēlēties papildu pakalpojumu "Sūtījuma izsekošana".

Šādi noformētam sūtījumam tiks piešķirts numurs un svītrkods līdzīgi kā reģistrētiem, ierakstītiem vai apdrošinātiem sūtījumiem, kas elektroniskajā vidē ļaus sekot sūtījuma ceļam, taču jaunais pakalpojums neparedz sūtījuma izsniegšanu pret parakstu, kas joprojām attieksies tikai uz reģistrētiem, ierakstītiem vai apdrošinātiem sūtījumiem.

Izsekojamie sūtījumi adresātiem tiks piegādāti kā vienkārši sūtījumi – pastkastītē vai gadījumā, ja sūtījuma izmērs nepieļaus ievietošanu pastkastītē, – pasta nodaļā. Šo sūtījumu piegādes faktu pastkastītē pastnieki fiksēs savās viedierīcēs, un tas tiks atspoguļots izsekošanas sistēmā. Savukārt par sūtījumiem, kas pārsniedz pastkastītes izmēru, klients saņems īsziņas aicinājumu savā mobilajā tālrunī, ja uz sūtījuma būs norādīts korekts tālruņa numurs vai papīra formāta aicinājumu, ja tālruņa numurs nebūs norādīts.

Tā kā izsekojamu sūtījumu piegāde notiek bez paraksta par izsniegšanu, šā pakalpojuma cena būs zemāka nekā reģistrētiem, ierakstītiem vai apdrošinātiem sūtījumiem.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu