Pirmdien Latvijā dzēsti 15 ugunsgrēki, vienā cietis cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 15 ugunsgrēki, tostarp ugunsnelaimē Dobeles novadā cietis cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

Pirmdien ap plkst.13 VUGD saņēma informāciju, ka Dobeles novadā daudzstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka no piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva loga nāk dūmi. Iekļūstot ceturtā stāva dzīvoklī, tika konstatēts, ka deg virtuve un sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā.

Degošajā dzīvoklī cilvēki neatradās. Paralēli tika pārbaudīti citi dzīvokļi, un no viena tika evakuēts cilvēks, kas bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā pabeidza plkst.14. VUGD uzsvēra, ka mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors.

Diennakts laikā novados kopumā dzēstas piecas ugunsnelaimes, tikpat arī Rīgā, bet citās pilsētās - četras. Viens no dzēstajiem ugunsgrēkiem bijis kūlas degšanas gadījums, līdz ar to šogad kopumā reģistrēti jau 23 sausās zāles ugunsgrēki.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur divos gadījumos dega atkritumi, trijos gadījumos sodrēji, vienā gadījumā elektrības vadi, kūla, jumta konstrukcija, vieglā automašīna, bet trijos gadījumos bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.

Diennakts laikā VUGD veicis arī 13 glābšanas darbus un saņēmis četrus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 717 ugunsgrēki, tajos cietuši 39, izglābti 49, bet gājuši bojā 20 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu