"airBaltic" valdē iecelts Pauls Cālītis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidsabiedrības "airBaltic" lidojumu vadības vecākais viceprezidents Juris Pauls Cālītis.
Lidsabiedrības "airBaltic" lidojumu vadības vecākais viceprezidents Juris Pauls Cālītis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" padome uzņēmuma valdē iecēlusi Paulu Cālīti, kurš amata pienākumus sāks pildīt 1.martā, informēja "airBaltic" pārstāve Alise Briede. 

Kā operatīvās vadības direktors Cālītis būs atbildīgs par lidojumu vadību, tehniskajām un loģistikas nodaļām, lidostas pakalpojumu vadību, klientu atbalstu, drošību, kā arī lidsabiedrības kvalitāti.

Kā norādīja "airBaltic" padomes priekšsēdētājs Niks Bulmanis, "padome ir lepna, ka vadības komandai kā jaunākais loceklis pievienojies viens no savējiem". "Mēs ticam, ka Cālītis spēs saglabāt "airBaltic" pirmšķirīgos darbības rezultātus lidsabiedrības ilgtspējīgās izaugsmes laikā, kad īstenojam "Destination 2025" biznesa plānu," pauda Bulmanis.

Cālītis norādīja, ka nostrādājis "airBaltic" 25 gadus un viņam "ir bijusi privilēģija veicināt uzņēmuma attīstību no tā pašiem pirmsākumiem". Viņš pauda prieku pievienoties "airBaltic" valdei, lai turpinātu lidsabiedrības tālāku izaugsmi.

Cālītis ieguvis uzņēmumu vadības maģistra grādu aviācijas nozarē Monreālā bāzētajā Konkordijas Universitātē. Viņš kā pilots pievienojās "airBaltic" komandai 1995.gada 11.septembrī, dažas nedēļas pēc uzņēmuma izveidošanas. 1999.gadā Cālītis kļuva par lidojumu vadības direktoru, savukārt līdz 2020.gadam strādāja par "airBaltic" lidojumu vadības vecāko viceprezidentu.

Ilgu laiku Cālītis bijis "airBaltic" vadības komandas loceklis un struktūrvienības "airBaltic Training" valdes loceklis kopš tās izveides 2010.gadā. Starp viņa pienākumiem bijusi flotes modernizācija, pilotu un stjuartu standartu izstrāde, plānošana un apmācība, kā arī lidojumu laikā sniegto pakalpojumu pārvalde. Viņš bija arī viens no galvenajiem komandas locekļiem, kurš vadīja "airBaltic" Pilotu akadēmijas izveidi. Papildus tam Cālītis saglabā savu kvalifikāciju kā instruktors/eksaminētājs un turpinās lidot kā "Airbus A220-300" kapteinis.

Kā ziņots, janvāra beigās tika izsludināts konkurss uz "airBaltic" valdes locekļa amatu, jo darbu "airBaltic" valdē plāno atstāt Martins Sedlackis. Šobrīd "airBaltic" valdē strādā arī valdes priekšsēdētājs Martins Gauss un Vitolds Jakovļevs. 

Tāpat ziņots, ka 2019.gadā "airBaltic" pārvadāja 5,049 miljonus pasažieru, kas ir par 22,1% vairāk nekā 2018.gadā.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu