Rugāju novadā tika aizturētas divas personas un konfiscēti 130 grami marihuānas (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Marihuāna. Ilustratīvs attēls
Marihuāna. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pēc Valsts policijas iegūtās informācijas par personām, kuras, iespējams, ir saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, 20. februārī, iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros, Rugāju novadā tika veiktas vairākas kratīšanas, kuru laikā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Balvu iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Balvu iecirkņa Kārtības policijas likumsargiem aizturēja 1990.gadā un 2000.gadā dzimušus vīriešus, kā arī konfiscēja 130 gramus aizdomīgas vielas, kas, visdrīzāk, ir marihuāna.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Balvu iecirknis 2020.gada janvārī saņēma informāciju par iespējamu narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu. Minētās informācijas pārbaudei tika veikti operatīvi pasākumi. 20.februārī likumsargi veica vairākas kratīšanas. Apskates laikā likumsargi konstatēja ap 130 gramiem kaltētas vielas, kas, visdrīzāk, ir marihuāna. Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu, kriminālprocesa ietvaros ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Aizdomās par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu, pēc kriminālprocesa 264.panta tika aizturētas divas personas – 1990.gadā un 2000.gadā dzimuši vīrieši. Jāmin, ka abas personas iepriekš nebija nonākušas policijas redzeslokā.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu. Aizturētajām personām par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Likumsargi atgādina, ka saskaņā ar KL 253.1.panta 1.daļu, Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu