Latvijas lidsabiedrības varēs pretendēt uz atlaidi gaisa kuģu iegādei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Latvijā reģistrēti gaisa kuģu ekspluatanti varēs pretendēt uz tiesībām saņemt starptautiskās apdrošināšanas sabiedrības "Eksporta kredīta aģentūra" finansējuma atlaidi gaisa kuģu iegādei, kuri tiks reģistrēti attiecīgajā valstī, paredz šodien valdībā atbalstītie grozījumi likumā "Par aviāciju" un likumā "Par Konvenciju par starptautiskajām garantijām, kas attiecas uz gaisa kuģiem un gaisa kuģu iekārtām".

Satiksmes ministrija (SM) skaidro, ka Latvija 2010.gadā ratificēja konvenciju par starptautiskajām garantijām attiecībā uz pārvietojamām iekārtām un Konvencijas par starptautiskajām garantijām attiecībā uz pārvietojamām iekārtām Protokolu par jautājumiem, kas attiecas uz gaisa kuģu iekārtām.

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ir noteikusi Keiptaunas konvencijas atbilstīguma deklarācijas, kuras valstij pieņemot, tās gaisa kuģa ekspluatants, kas ekspluatē gaisa kuģi, var pretendēt uz tiesībām saņemt "Eksporta kredīta aģentūras" finansējuma atlaidi tādu gaisa kuģu iegādei, kuri tiks reģistrēti attiecīgajā valstī.

Lai Latvijā reģistrēti gaisa kuģu ekspluatanti varētu pretendēt saņemt atlaides, ir pieņemti grozījumi likumā "Par aviāciju"" un grozījumi likumā "Par Konvenciju par starptautiskajām garantijām attiecībā uz pārvietojamām iekārtām un Konvencijas par starptautiskajām garantijām attiecībā uz pārvietojamām iekārtām Protokolu par jautājumiem, kas attiecas uz gaisa kuģu iekārtām".

Līdz ar minēto likumu pieņemšanu Latvija būs pieņēmusi visas Keiptaunas konvencijas atbilstīguma deklarācijas, kuras noteikusi OECD.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu