Bankrotē britu lidsabiedrība; daudzi pasažieri iestrēgst lidostās (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija "flybe" ceturtdien tiesā iesniegusi maksātnespējas pieteikumu un nekavējoties pārtraukusi savu darbību.

"flybe" mājaslapā norādīts, ka lidsabiedrība nav spējīga saviem pasažieriem organizēt alternatīvus lidojumus. Viņi iestrēguši lidostās.

Šāds paziņojums publiskots dažas stundas pēc tam, kad mediji pavēstīja, ka aviokompānija varētu bankrotēt pēc neveiksmīgiem centieniem iegūt 100 miljonu sterliņu mārciņu (115 miljonu eiro) valsts aizdevumu.

"flybe" darbību negatīvi ietekmējušas nepastāvīgas degvielas cenas un britu sterliņu mārciņas vērtības kritums, kā arī pēdējā laikā jaunā koronavīrusa izplatības radītie sarežģījumi.

Aviokompāniju pērn iegādājās konsorcijs "Connect Airways", kurā ietilpst lidsabiedrība "Virgin Atlantic", infrastruktūras uzņēmums "Stobart" un investīciju kompānija "Cyrus Capital Partners". 

"flybe" gadā pārvadā ap astoņiem miljoniem pasažieru. Tā no Lielbritānijas piedāvā reisus uz 170 galamērķiem Eiropā. 

"Connect Airways" vadītājs Marks Andersons skaidro, ka pielikti visi iespējamie pūliņi "flybe" glābšanai, taču aviokompānija nav spējusi pārvarēt finansējuma problēmas.

"flybe" kļuvusi par otro britu lidsabiedrību, kas dažu mēnešu laikā pārtraukusi darbību.

Jau ziņots, ka "Thomas Cook", kas bija viens no lielākajiem un vecākajiem tūrisma operatoriem pasaulē, un kam pieder tāda paša nosaukuma aviokompānija, 23.septembrī paziņoja par bankrotu.  

Savukārt februārī bankrotēja Lielbritānijas reģionālā aviokompānija "flybmi". Par bankrota iemesliem tā nosauca augstās izmaksas un breksita radītās neskaidrības.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu