Pasaulē bagātākie cilvēki ziedo ievērojamas summas cīņai pret koronavīrusu (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Vairāki miljardieri iesaistījušies cīņā pret koronavīrusu “Covid-19”, ziedojot vairākus miljonus dolāru. Kopumā bagātākie cilvēki pasaulē ziedojuši aptuveni 129 miljonus dolāru koronavīrusa apkarošanai, vēsta “Business Insider” aprēķini.

Kā norāda medijs, šie ziedojumi varētu arī nepalīdzēt tiem, kas jau pašlaik ir saslimuši ar jauno koronavīrusu.

Daļa ziedojumu ir paredzēti, lai palīdzētu koronavīrusa uzliesmojuma skartajām vietām. Atsevišķi ziedojumi paredzēti organizācijām, kuras Ķīnas valdība ir izraudzījusi cīņai pret krīzi.

Tiesa, medicīnas darbinieki visā Uhaņas provincē Ķīnā sociālajos medijos sūdzas par to, ka viņi no šīm organizācijām nesaņem nekādu palīdzību, vēsta “Fortune”.

Miljardieri veic ziedojumus, neraugoties uz akciju vērtību kritumu. “Forbes” atgādina, ka 28. februārī vien 500 bagātākie cilvēki pasaulē kopā zaudēja vairāk nekā 100 miljardus dolāru. Turbulence akciju tirgos ir turpinājusies arī pēdējo nedēļu laikā.

Kuri miljardieri ir ziedojuši cīņai pret koronavīrusu?

“Alibaba” dibinātājs Džeks Ma 30. janvārī ziedoja 100 miljonus juaņu (gandrīz 13 miljonus eiro) “koronavīrusa vakcīnas izstrādes atbalstam”. Ķīnas bagātākais cilvēks paziņoja par savu ieceri ziedot Ķīnas “Twitter” analogam “Weibo”. Tāpat divas Ķīnas valdības organizācijas, kas izstrādā vakcīnu, katra saņems pa 5 miljoniem eiro.

“Mēs zinām, ka cīņa starp cilvēci un slimību var būt ilgs ceļš. Šī nauda palīdzēs dažādiem izpētes projektiem un palīdzēs novērst slimības izplatību nākotne,” teikts Ma fonda ziņojumā.

Vēlāk Ma ziedoja papildu 1,9 miljonus eiro Pītera Dohertija Infekciju un imunitātes institūtam Austrālijā, kas arī pašlaik strādā pie vakcīnas izveides.

5. februārī “Microsoft” dibinātājs Bils Geitss ar sievu Melindu ziedoja 100 miljonus dolāru (87 miljonus eiro) cīņai pret koronavīrusu.

Geitsu ziedojums paredzēts, lai atbalstītu ārstēšanas iespējas, izbūvētu jaunu infrastruktūru, lai ārstētu pacientus Āfrikā un Āzijas dienvidos, kā arī – lai izstrādātu vakcīnu pret vīrusu.

Bils Geitss jau iepriekš ir brīdinājis, ka pasaule nav gatava cīnīties pret jebkādas slimības pandēmiju. Geitss gan nepiekrīt, ka koronavīrusa izplatība būtu sasniegusi pandēmijas apmērus.

“Es ceru, ka nav tik slikti, tomēr mums jābūt gataviem,” 28. februārī rakstīja Geitss.

Geitss norādīja, ka Āfrikā un Āzijas dienvidos ir nepieciešami augsti kvalificēti veselības aprūpes speciālisti, kā arī strauji nepieciešams attīstīt medicīnas infrastruktūru.

Tikmēr Honkongas bagātākais cilvēks Li Kašins sacīja, ka ziedos 100 miljonus Honkongas dolāru (11,5 miljonus eiro), lai palīdzētu mediķiem Uhaņas provincē.

Li fonds strādā pie tā, lai nodrošinātu ar visu nepieciešamo veselības aprūpes speciālistus Uhaņā un Honkongā. Li plāni paredz, ka viņa ziedojums nonāks Ķīnas Sarkanā Krusta biedrībā. Kā norāda “Fortune”, Uhaņā uzbūvētajās pagaidu slimnīcās veselības aprūpes darbinieki sūdzējušies, ka nav saņēmuši palīdzību no Uhaņas Sarkanā Krusta organizācijas neraugoties uz to, ka šī organizācija saņēmusi visai ievērojamus ziedojumus.

8. martā par 1,25 miljonu eiro lielu ziedojumu paziņoja itāļu modes dizaineris Džordžo Armani, lai palīdzētu Itālijai cīnīties pret vīrusu.

85 gadus vecais miljardieris šo naudu veltījis divām slimnīcām un izpētes institūtiem Milānā un Romā.

Itālija ir ziņojusi par vismaz 360 nāves gadījumiem no koronavīrusa, kas ir augstākais rādītājs ārpus Ķīnas. Pašlaik Itālijā ir noteikta karantīna, un sabiedriskās vietas, kā skolas, sporta zāles un muzeji, ir slēgtas vismaz līdz 3. aprīlim.

Pašreizējā informācija liecina, ka ar koronavīrusu “Covid-19” visā pasaulē ir inficējušies vairāk nekā 114 tūkstoši cilvēku. No tā miruši vairāk 4000 cilvēku, bet vismaz 64 tūkstoši ir izveseļojušies. Latvijā pašlaik oficiāli apstiprināti astoņi koronavīrusa gadījumi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu