Austrālija aizliedz ieceļošanu no Itālijas koronavīrusa dēļ

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JAN HETFLEISCH / EPA

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons trešdien paziņoja, ka tiek noteikts aizliegums ieceļot valstī no Itālijas, kas ir jaunā koronavīrusa vissmagāk skartā valsts pēc Ķīnas.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Itālija noteica stingrus ierobežojumus iekšzemes ceļojumiem. 

No trešdienas vakara visiem ceļotājiem, kas nav Austrālijas iedzīvotāji, būs aizliegts ierasties valstī no Itālijas. Austrālijas iedzīvotājiem, kas atgriezīsies valstī, būs 14 dienas jāpavada karantīnā.

Morisons preses konferencē trešdien arī paziņoja par 2,4 miljardu Austrālijas dolāru (1,4 miljardu eiro) vērtu veselības finansējuma paketi, kas koncentrēsies uz koronavīrusa testiem un "rūpēm par gados veciem austrāliešiem un aborigēniem".   

Austrālijā ir reģistrēti vairāk nekā 100 jaunā koronavīrusa gadījumi un trīs nāves gadījumi no tā izraisītās slimības Covid-19.

Valstī ir slēgtas vairākas vidusskolas un universitāšu pilsētiņas, kā arī noteikti ceļošanas aizliegumi ar Ķīnu, Dienvidkoreju un Irānu. 

Veselības ministrs Gregs Hants sacīja, ka Austrālijā 20 tūkstošiem cilvēku ir veikti jaunā koronavīrusa testi.

Vīrusa uzliesmojuma dēļ ir atcelts populārais Austrālijas ziemas saulgriežu mākslas festivāls "Dark Mofo", kuru katru gadu jūnijā apmeklē vairāk nekā 100 000 viesu, trešdien paziņoja tā organizatori. Šī gada festivāla programma tiks pārcelta uz nākamā gada jūniju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu