Covid-19: ģimenes ārsti varētu mudināt atlikt ikgadējās profilaktiskās apskates (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide piedalās preses konferencē, kurā informē par ģimenes ārstu streiku.
Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide piedalās preses konferencē, kurā informē par ģimenes ārstu streiku. Foto: Ieva Čīka/LETA

Ja Covid-19 karantīnā esošo cilvēku daudzums pieaugs, ģimenes ārsti mudinās veselus iedzīvotājus atlikt ikgadējās profilaktiskās apskates, pavēstīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) prezidente Sarmīte Veide.

Savukārt hroniskiem pacientiem, ja karantīnā esošo iedzīvotāju skaits palielināsies, gadījumos, kad nav novērojama veselības stāvokļa pasliktināšanās, bet ir nepieciešamas ikdienā lietojamās zāles, LĢĀA mudinās sazināties ar praksi telefoniski.

Raksturojot pašreizējo situāciju, Veide klāstīja, ka patlaban, proti, kamēr nav būtiski palielinājies karantīnā esošo un ar Covid-19 saslimušo skaits, slodze ir kā parastā gripas epidēmijas laikā.

Kā vēstīts, Latvijā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19" atklāta vēl diviem cilvēkiem, kuri nesen atgriezušies no ceļojuma Itālijā, tādējādi kopējais saslimšanas gadījumu skaits sasniedzis astoņus.

Koronavīrusa dēļ mājas karantīna Latvijā noteikta vairāk nekā 170 cilvēkiem. SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs stāstīja, ka lielākoties šie cilvēki ir infekcijas skarto lidmašīnu pasažieri.

Līdz šim visiem Latvijā reģistrētajiem "Covid-19" pacientiem slimība norit vieglā formā.

Latvijā pirmais "Covid-19" gadījums tika reģistrēts 2.martā. Sieviete, kas ir rīdziniece, sestdien, 29.februārī, ielidoja no Minhenes, pirms tam ceļojot vīrusa skartajā Itālijas reģionā. Saslimšana sievietei bija vieglā formā un jau otrdien, 3.martā, ņemot vērā, ka atkārtotas analīzes bija negatīvas, slimniece tika izrakstīta no slimnīcas un turpināja ārstēšanos mājās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu