"Moody's" apstiprinājusi "Latvenergo" kredītreitingu "Baa2" līmenī (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone / LETA

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Moody's" apstiprinājusi "Latvenergo" kredītreitingu "Baa2" līmenī ar stabilu nākotnes perspektīvu, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijā norādīja, ka iepriekšējo reizi "Latvenergo" kredītreitings tika pārapstiprināts 2019.gada 15.oktobrī. Nosakot kredītreitingu," Moody's" ņēma vērā Latvijas Ministru kabineta (MK) lēmumu atbalstīt pilnīgu elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora īpašumtiesību nodalīšanu samazinot "Latvenergo" pamatkapitālu.

Kopš 2004.gada "Moody's" katru gadu ir noteikusi "Latvenergo" kredītreitingu, un kopš 2015.gada februāra tas ir "Baa2" ar stabilu nākotnes novērtējumu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Latvenergo" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 841,636 miljoni eiro, kas ir par 0,3% vairāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 24,2% un bija 94,359 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu