PVO: Aktivizējot pūliņus, Covid-19 būs kontrolējama pandēmija

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Daudzus pasaules reģionus smagi skārušais jaunā koronavīrusa uzliesmojums būs "kontrolējama pandēmija", ja valstis pastiprinās pasākumus, lai to apturētu, ceturtdien paziņoja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss.

"Mums ir dziļas bažas par to, ka dažas valstis neizturas pret šiem draudiem ar tādu politiskās atbildības līmeni, kāds ir nepieciešams, lai tos kontrolētu," diplomātiem Ženēvā sacīja PVO vadītājs.

Trešdien Gebreiesuss paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums tagad ir sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

"PVO nepārtraukti novērtē šo uzliesmojumu, un mēs esam dziļi satraukti gan par satraucošajiem izplatības un smaguma līmeņiem, gan par satraucošajiem bezdarbības līmeņiem," trešdien atzina Gebreiesuss.

Pēdējās divās nedēļās koronavīrusa slimības Covid-19 gadījumu skaits ārpus uzliesmojuma epicentra Ķīnas pieaudzis trīspadsmit reizes, un skarto valstu skaits trīskāršojies, viņš sacīja.

Neskatoties uz pandēmijas izsludināšanu, kas vispārīgi tiek izprasts kā grūti kontrolējams uzliesmojums, kas izplatās pasaulē, joprojām ir iespējams samazināt jaunu inficēšanās gadījumu skaitu ar apņēmīgiem pasākumiem veselības aizsardzības politikas jomā.

"Visas valstis joprojām var mainīt šīs pandēmijas kursu," sacīja Gebreiesuss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu