Kārtējo dzērājšoferi iegāž ģeniālais plāns braukt smuki un uzmanīgi "pa maliņu" (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ap pulksten trijiem naktī Ķengaragā policistu uzmanību piesaistījis kāds sarkans Volvo. 

Kā vēsta TV3 raidījums Degpunktā, izbraucot uz Maskavas ielas un spogulī ieraugot divas policijas mašīnas, vadītājam varēja šķist, ka viņam rādās. Tomēr, lai arī vīrietis bija pamatīgā reibumā, viņam nedubultojās, jo aiz viņa nudien brauca divi policijas busiņi. 

"Brauca samērā dīvaini, dega arī bremžu uguņi, un brauca nevis pa savu joslu, bet starp joslām, tad atgriezās savā joslā, un šīs darbības policistos radīja aizdomas par autovadītāja stāvokli. Piebraucot tuvāk un vizuāli apskatot auto vadītāju, policijas darbinieki secināja, ka vadītājs, visticamāk, ir spēcīgā reibuma stāvoklī," skaidro Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Guntis Bērziņš. 

Jau pirmajās sarunas minūtēs noskaidrojies, ka policistu aizdomas bijušas pamatotas - pie stūres sēdējis kāds acīm redzami apreibis vīrietis, kurš arī atklāja, ka viņam nemaz nav autovadītāja apliecības. 

Autovadītāja skaidrojums, ka viņam līdz mājām ir apmēram tikai puskilometrs un viņš nebraucot pa ceļu, bet skaisti pa maliņu, pašvaldības policistus nepārliecināja. 

Uz notikuma vietu izsauktie Valsts policijas darbinieki autovadītāja izelpā konstatēja ap trim promilēm alkohola, pēc kā viņš nodots Ceļu policijas darbinieku rīcībā. Par pārkāpumiem tagad ierosināta krimināllieta un dzērājšoferim būs jāstājas tiesas priekšā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu