Tirdzniecības centrs "Domina Shopping" saīsina darba laiku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tirdzniecības centrs "Domina Shopping".
Tirdzniecības centrs "Domina Shopping". Foto: Paula Čurkste/LETA

Tirdzniecības centrs "Domina Shopping" turpina īstenot rīcības plānu Covid-19 izplatības samazināšanai vēl stingrākā režīmā, līdz marta beigām nosakot veikala darba laiku no plkst.11 līdz plkst.20, informēja "Domina Shopping" komunikācijas konsultante Ērika Kirsone-Kriviņa.

Viņa uzsvēra, ka šāds darba laiks piemērots arī lielveikalam "Maxima XXX", kā arī visām trim aptiekām - "Benu aptieka", "Euroaptieka" un "Apotheka".

"Domina Shopping" direktore Dina Bunce sacīja, ka jaunais darba laiks ir krietni īsāks un, ja valdība nelems citādāk, plānots, ka tas būs aktuāls līdz šī gada 31.martam ieskaitot. "Ieviešot šādas izmaiņas, ceram ne vien minimizēt sociālos kontaktus starp apmeklētājiem, bet arī atvieglot mūsu nomnieku ikdienu, kuri patlaban sastopas ar darba spēka un arī zināmu klientu trūkumu," viņa sacīja, piebilstot, ka pēc valdības lēmuma arī divu metru distanci starp cilvēkiem veikalā nodrošinās.

Tāpat viņa informēja, ka tirdzniecības centrā vairāki veikali strādā pēc mainīta darba laika. Saīsināts darba ir banku filiālēm "Swedbank un "SEB banka", kuras darba dienās strādās no plkst.11 līdz plkst.18. Sestdienās un svētdienās nestrādās. Savukārt pilnībā slēgti sporta klubs "MyFitness", mobilo sakaru operatoru "Bite Latvija" un "Tele2" klientu apkalpošanas centri, kā arī bērnu rotaļu laukums "Zemūdens pasaka".

Vienlaikus tirdzniecības centra "Spice" komunikācijas konsultante Ksenija Mirošņika norādīja, ka līdz ar izsludināto Ekonomikas ministrijas rīkojumu par sociālās distancēšanās nodrošināšanu tirdzniecības vietās, "Spice" darba laiks saglabājas nemainīgs. Par turpmāko tirdzniecības centra darba laiku tiks lemts, sekojot līdzi valdības pieņemtajiem lēmumiem.

Pēc viņas teiktā, patlaban darbu uz noteiktu laiku pārtrauc iepriekš minētie mobilo sakaru operatori un banku filiāles, kosmētikas tirgotājs "Kiehl’s", elektroierīču tirgotājs "Samsung", tūrisma kompānija "Kolumbs", bērnu laukums "Rotaļzeme" un izklaides parks"AB Park", kas atrodas "Spice Home" telpās.

Kā ziņots, Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē sestdien pieņemts lēmums valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas periodā, kas šobrīd noteikts līdz 14.aprīlim, neatkarīgi no apmeklētāju skaita aizliegt visus sabiedrībai publiski pieejamus svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumus, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

Tāpat valdība lēmusi ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.

Papildus piektdien Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija pieņēma lēmumu, ka ārkārtas situācijas laikā Rīgā aizliegti visi publiskie pasākumi ārpus telpām neatkarīgi no dalībnieku skaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu