Linkaits: "Latvijas dzelzceļam" jāveic radikālāki restrukturizācijas pasākumi (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits.
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Foto: Evija Trifanova/LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) papildus līdzekļu pieprasījums 40,8 miljonu eiro apmērā tiks vērtēts, bet uzņēmuma jāveic radikālāki restrukturizācijas pasākumi, atzina satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP). 

LDz pārstāve Ella Pētermane iepriekš aģentūru LETA informēja, ka LDz nepieciešami 25 miljoni eiro no valsts budžeta 2020.gada finanšu līdzsvara nodrošināšanai un 15,8 miljoni eiro neattiecināmo izmaksu kompensēšanai par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu šogad.

Linkaits apliecināja, ka LDz iesniegtā informācija tiks vērtēta, vienlaikus uzsverot, ka Satiksmes ministrija (SM) būtu gatava lūgt valdību piešķirt LDz nepieciešamo finansējumu pasažieru pārvadājumiem, pamatojoties uz to, ka tieši šīs izmaksas uzņēmumā ir daudz nozīmīgākas. Pagaidām gan nav zināms, kad SM dzelzceļa uzņēmumu lūgumu varētu virzīt izskatīšanai valdībā.

Satiksmes ministrs arī atgādināja, ka LDz jau savlaicīgi veicis restrukturizācijas pasākumus, tomēr pēc Linkaita domām šie pasākumi turpmāk varētu būt vēl radikālāki.

Ministrs pauda pārliecību, ka LDz ir jāpārskata visi investīciju projekti, tajā skaitā dzelzceļa elektrifikācijas projekts. Linkaits atturējās atbildēt uz jautājumu, vai LDz varētu atteikties no elektrifikācijas projekta īstenošanas.

Kā ziņots, LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDZ Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDZ loģistika".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu