Kanādietis uzbūvējis sev personīgo "Tankenšteinu" ar V8 motoru

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ja cilvēkam rokas neaug no vietas, kur atrodas bikšu aizmugurējās kabatas, viņš var paveikt brīnumlietas. Piemēram, uzbūvēt sev unikālu auto.

Laika gaitā ir redzēti dažādi mēģinājumi vīriem izgatavot savu auto. Vienam tas izdodas labāk, citam ne tik labi, bet vēl citi savu projektu atstāj pusgatavu un galu beigās pamet pavisam.

Pie pirmajiem viennozīmīgi var pieskaitīt Ontārio provincē, Kanādā dzīvojošo Šonu Kormjē, kurš savā garāžā uzbūvējis "Tankenšteinu".

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Automašīnas apzīmējums neapšaubāmi aizgūts no fiktīvā tēla Dr.Frankenšteina un viņa izlolotā radījuma, tādēļ korektāk būtu to dēvēt par "Tankenšteina dēlu", taču lietas būtību tas nemaina.

Kormjē tapušais braucamrīks ir 2. Pasaules kara tanka šasija, uz kuras uzmontēta tālaika automobiļa virsbūve - 1947.gada Mercury, kas kalpojis kā evakuators.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Auto iecerēts kā braucamais, kas var visu. Labam izskatam šajā gadījumā nav nozīmes, lai gan dažāda kalibra ložu atstāti caurumi virsbūvē ir uzskatāmi par dizaina elementiem, jo neba jau tie kalpo ventilācijai.

Arī šā spēkrata ātrumam nav lielas nozīmes, lai gan Mercury ar tanka agregātiem ir uzstādīts 5 litru V8 motors. Tas attīsta 175 ZS un ļauj sasniegt 50 jūdzes jeb 80 kilometrus stundā.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tas patiesi nav daudz, taču atbilstoši zemas bijušas arī spēkrata izgatavošanas kopējās izmaksas, kas pēc carbuzz.com informācijas ir apmēram 2500 Kanādas dolāru jeb 1500 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu