FKTK brīdina par "Mysafemarket" piedāvātajiem ieguldījumu pakalpojumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) brīdina par Māršalu salās reģistrētā uzņēmuma "Mysafe Place Ltd", izmantojot zīmolu "Mysafemarket", piedāvātajiem ieguldījumu pakalpojumiem tīmekļa vietnē mysafemarket.com, aģentūra LETA uzzināja komisijā.

FKTK norāda, ka minētajam pakalpojumu sniedzējam nav tiesību nodarboties ar ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu sniegšanu Latvijā.

Minētā uzņēmuma pārstāvji, veicot telefona zvanus un nosūtot elektroniskā pasta vēstules, aicina iesaistīties ieguldījumu darījumos, kuru piedāvāšanai un sniegšanai Latvijā nav saņemta nepieciešamā atļauja.

Ja ir nodarīti zaudējumi vai pastāv aizdomas par krāpšanu, FKTK aicina vērsties Valsts policijā. 

FKTK uzrauga tikai licencētus tirgus dalībniekus, kas saņēmuši attiecīgu licenci ieguldījumu piesaistei. Tikai darījumos ar šādiem ieguldījumu piesaistītājiem klientu aizsargā valsts.

Iedzīvotājiem, kuri nav profesionāļi finanšu pakalpojumu jomā, bet vēlas veikt ieguldījumus, FKTK rekomendē doties uz banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību, kas saņēmusi attiecīgu licenci vai darbības atļauju. Šādiem pakalpojumu sniedzējiem ir pienākums informēt par iespējamajiem riskiem un nodrošināt klienta riska profilam atbilstošu piedāvājumu.

FKTK aicina iedzīvotājus pirms sadarbības sākšanas ar kādu no ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem pārliecināties par tā tiesībām piedāvāt un sniegt ieguldījumu pakalpojumus Latvijā. 

Informācija par licencētiem ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem Latvijā ir pieejama FKTK tīmekļa vietnē, kur norādīti licencētie pakalpojumu sniedzēji un ieguldījumu pakalpojumu sniedzēji no citām dalībvalstīm, kam atļauts sniegt pakalpojumus Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu