Koronavīrusa apkarošanas ideju hakatonā sadalīti €39 000 (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Mākslīgais intelekts. Ilustratīvs attēls
Mākslīgais intelekts. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Noslēdzies pirmais pilnībā virtuālais hakatons HackForce. Starp labāko ideju autoriem sadalīti 39 000 eiro.

Kopš otrdienas tiešsaistes vidē darbojās pirmais pilnībā virtuālais hakatons HackForce, kura mērķis bija meklēt risinājumus koronavīrusa krīzes radītajiem izaicinājumiem. Finālā par labāko tika atzīta Face Shied. Ceturtdien tiešsaistē norisinājās fināla prezentācijas, no kurām žūrija atlasīja veiksmīgākās, kuras savā starpā sadalīja kopējo balvu fondu - 39 000 eiro. Hakatona noslēgumā piedalījās arī Valsts prezidents Egils Levits. 

Līdz hakatona noslēgumam tajā aktīvi darbojās 28 komandas, bet kopumā projektam dažādās lomās pieslēdzās vairāk kā 800 cilvēki no 25 dažādām pasaules valstīm. Projektu autori ar mentoru palīdzību izstrādāja idejas un risinājumus koronavīrusa krīzes mazināšanai un izstrādātos prototipus prezentēja tiešsaistē.

Hakatona idejas izvērtēja ekspertu žūrija, kuras sastāvā bija akseleratora Startup Wise Guys vadītājs Kristobals Alonso (Cristobal Alonso), fonda Change Ventures vadošais partneris Andris K. Bērziņš, Nacionālā veselības dienesta vadītājs Edgars Labsvīrs, LIAA pārstāve Olga Barreto-Goncalves, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš, un jaunuzņēmuma Alina vadītāja Solvita Kostjukova. Veselības ministre Ilze Viņķele, kurai bija plānots piedalīties izvērtēšanā, diemžēl nevarēja piedalīties, jo atradās valdības sēdē.

Projekti tika izstrādāti četrās būtiskākajās nozarēs, kurām šobrīd nepieciešama palīdzība un ātri integrējami risinājumi - medicīna un veselības aprūpe, koronavīrusa krīzes risinājumi, izglītība, kā arī ekonomika un uzņēmējdarbības atbalsta projekti. Pirmo vietu un 10 000 eiro turpmākai projekta izstrādei ieguva Face Shied. Par otro veiksmīgāko ideju tika atzīta Emergency Ventilator, un tā ieguva 7000 eiro lielu sākuma kapitālu. 3. vietu un 5000 eiro saņēma Exonicus. 4. vietu un 1500 eiro idejas attīstībai ieguva Flipful, bet 5. vieta un 1500 eiro naudas balva tika piešķirta Stay Home. Galvenās balvas piešķīra Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. 

Papildus galvenajām balvām, vairāki lielie uzņēmumi, kas atbalsta inovāciju nozari, piešķīra simpātiju balvas. Tet idejai NeedHelp piešķīra 3000 eiro, bet projektiem Face Shield un Co-Delivery katrai 1000 eiro, kas palīdzēs attīstīt hakatona laikā izveidotos prototipus. Latvijas Mobilais Telefons (LMT) par veiksmīgāko ideju atzina Stay Home, kurai piešķīra 3000 eiro sākuma kapitālu un lidojumu ar gaisa balonu, bet Swedbank Latvija kā daudzsološākās idejas izvēlējās Exonicus, Stay Home un Flipful  katrai piešķīra 1000 eiro turpmākai projektu izstrādei. Savukārt, Ubiquiti Riga savas simpātiju balvas piešķīra Stay Home, Emergency Ventilator un Face Shields, katru apbalvojot ar 1000 eiro. 

Hakatonu HackForce 12 stundu laikā noorganizēja 16 individuālu brīvprātīgo komanda, pārstāvot dažādas nozares - Zane Bojāre, Uldis Žeidurs un Egita Poļanska (StartupWiseGuys), Madara Ermansone un Anna Marija Ķiesnere (TechChill), Līva Pērkone, Zane Grēta Grants, Laila Ratmane un Kristīne Šeiko (Helve), Edgars Zvirgzdiņš (EtSons) Kirils Solovjovs, Ieva Upeniece (Baltic SandBox), Katrīna Peipiņa un Olga Barretu Goncalves (LIAA), Elīna Lidere (LMT), Mārīte Aleksandra Silava (Swedbank) un Diāna Lāca (Latvijas Jaunuzņēmumu asociācija).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu