LDDK atbalsta turpmāku darbu pie Latvijas nodokļu sistēmas uzlabošanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) atbalsta turpmāku darbu pie Latvijas nodokļu sistēmas uzlabošanas, aģentūrai LETA pauda konfederācijā.

LDDK norādīja, ka ir jāturpina darbs pie jauniem risinājumiem Latvijas nodokļu sistēmas uzlabošanai, lai tā būtu taisnīga pret visiem nodokļu maksātājiem.

"Nodokļu politikai jābūt konkurētspējīgai, vienkāršai un taisnīgai, kas vienlaikus nodrošina vienlīdzīgu sabiedrības iesaistīšanos sociālās apdrošināšanas sistēmā. Esošais regulējums pilnvērtīgi nepilda šo funkciju, tādēļ jāstrādā pie jauniem risinājumiem, kas nodrošinātu taisnīgumu pret visiem nodokļu maksātājiem," sacīja LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

Iepriekš Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka Covid-19 dēļ netiks apturēti Latvijas nodokļu sistēmas uzlabošanas plāni, bet gluži pretēji, tie tiks īstenoti krietni agresīvāk.

Premjers pauda uzskatu, ka izveidojusies krīze uzrāda būtiskus trūkumus nodokļu sistēmā, it īpaši jautājumā par atvieglotajiem nodokļu režīmiem. Nodokļu uzlabojumi ir jāveic, jo cilvēki, kas nemaksā nodokļus, nav sociāli apdrošināti. 

Pēc Kariņa minētā, ir netaisnīgi, ka šajā gadījumā viss smagums ir jāiznes tiem, kas maksā visus nodokļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu