Nopietna avārija pierāda, ka krustojumā apdzīt nedrīkst (28)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Piedaloties satiksmē ar jebkādu transporta līdzekli - lielu vai mazu, nekādā gadījumā nedrīkst zaudēt modrību, novērsties, paļauties uz veiksmi. Pretējā gadījumā var sanākt kā triju transportlīdzekļu vadītājiem uz Rīgas apvedceļa, kur policistiem katra šofera atbildība vēl detalizēti jāvērtē. 

Kā vēsta TV3 raidījums Degpunktā, runa ir par incidentu, kurā iesaistītas trīs automašīnas – Audi, Mitsubishi un kravas auto Volvo. 20.martā neilgi pirms plkst. 12.00 melnā Audi spēkrata vadītāja, no Ķekavas braucot Rīgas apvedceļa virzienā pa Gaismas ielu, piestāja pie krustojuma un gatavojās labajam pagriezienam uz Jūrmalas pusi. Ar ieslēgtu pagrieziena radītāju vadītāja laida pa galveno ceļu braucošus spēkratus, un, kad ceļš atbrīvojās, sāka kustību.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Tieši tajā brīdī pa galveno ceļu no labās puses tuvojās Mitsubishi ar piekabi, kurš tobrīd veica apdzīšanas manevru. Audi vadītāja nepaguva reaģēt, un viņas auto ietriecās Mitsubishi kravā ar paletēm.

Foto: Google Maps

Kā Degpunktā stāsta Mitsubishi vadītājs, viņš pie pārtrauktas līnijas bija sācis Volvo apdzīšanu, jo viņa spēkratu bombardējuši kravinieka gaisā saceltie akmentiņi. "Protams, viņš tik ātri neiet, tā mašīna, un tad pēkšņi no zila gaisa parādījās šī mašīna. Audi. Un tur jau vairs nebija nekādu variantu," - tā Mitsubishi vadītājs Arvis.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Par nejaušu negadījuma aculiecinieku un vēlāk arī avārijā iesaistīto kļuva Volvo kravas auto šoferis, kuru centās apdzīt Mitsubishi.

"Ietriecās automašīnā Audi, pēc tam arī aizķēra mani. Sitiena rezultātā viņam salūza piekabe, kas veda paletes. To sameta. Es tur arī bremzēju, ja nebūtu bremzējis, tad viņu aizķertu," pastāsta smagā automobiļa šoferis Jareks no Polijas, kurš incidenta brīdī, viņa vārdiem sakot, braucis ar kādiem 70, varbūt 80 km/h.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Lai gan avārijā bojāti trīs spēkrati, cilvēki tajā nav cietuši.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu